Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от миризмата на цигари в стаята

Как да се отървете от миризмата на цигари в стаята
Как да се отървете от миризмата на цигари в стаята

Видео: Как да се отървете от лоша миризма в колата | AUTODOC 2024, Юли

Видео: Как да се отървете от лоша миризма в колата | AUTODOC 2024, Юли
Anonim

Непушачите фино миришат на цигари, причинявайки отвращение. Да се ​​отървем от него е много трудно. Миризмата на цигари бързо се изяжда в мебели, материали за декорация, дрехи и други околни предмети.

Image

Ще ви трябва

Етерични масла, амоняк, трапезен оцет, кърпи, дафинови листа, кафе, ароматизирани свещи, тамян.

Инструкция за употреба

1

Направете пролетно почистване. Тютюневият дим бързо се абсорбира в тъканта, така че първо измийте всички завеси и покривки. Освен това извадете цялото облекло от гардероба и висете на открито. Ако миризмата се запази след няколко часа, измийте дрехите си. Извадете спалното бельо и внимателно го извадете. Избършете тапицерията на мека мебел с кърпа, напоена с вода, с добавяне на етерично масло.

2

Избършете всички повърхности, които са обект на мокро почистване. Налейте топла вода в леген и добавете малко количество амоняк или трапезен оцет. Тези продукти ефективно се справят с неприятните миризми. Отворете всички прозорци и врати, за да осигурите свеж въздух. Ако имате климатик, тогава обратно - затворете.

3

Навлажнете чаршафи или големи кърпи в чиста вода и висете из апартамента. Когато кърпите са сухи, изплакнете и повторете от началото.

4

Измийте пепелника от остатъците от пепелта, избършете го на сухо и поставете дафинов лист в него. Правете това ежедневно, докато миризмата на цигари изчезне. Разходка из всички стаи с набор от дафинови листа.

5

Елиминирайте миризмата на тютюн в колата с оцетна киселина. Разредете в чаша вода 1 супена лъжица от продукта. Оставете получения разтвор в колата за една нощ. На сутринта няма да има и следа от миризма.

6

Кафето перфектно абсорбира неприятните миризми. В 100 мл вряща вода варете 1 супена лъжица натурално кафе. След това изсипете дебелото в плоска чиния и оставете в стаята за известно време. Можете също така да използвате активен въглен. Сложете няколко таблетки върху чинийка. Активният въглен има добри абсорбиращи свойства.

7

Леки ароматизирани свещи или тамян. Изпълнявайте тази процедура всяка вечер. Изберете миризма, която няма да ви отврати. Можете да го направите по различен начин. Сложете няколко капки етерично масло или парфюм върху лампа с нажежаема жичка. Докато се затопли, ароматът ще се разпространи из целия апартамент и ще маскира миризмата на цигари.

как да се отървем от миризмата на тютюнопушене