Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от мухъл по стените в апартамент

Как да се отървете от мухъл по стените в апартамент
Как да се отървете от мухъл по стените в апартамент

Видео: Как да се отървем от мухъла 2024, Юли

Видео: Как да се отървем от мухъла 2024, Юли
Anonim

Мухълът е токсична гъбичка с неприятна миризма, която се образува по повърхностите на стените и таваните. Ключов фактор за разпространението на гъбата е повишената влажност в помещението. Няма нито една къща, която да е напълно безопасна от заразяване с тези вредни бактерии. Ето защо, когато мухълът за пръв път се появи по стените, трябва да действате възможно най-бързо, в противен случай това е изпълнено с нежелани последици.

Image

Инструкция за употреба

1

Разберете и премахнете причината за повишената влажност в помещението, може да си струва да поправите шевовете от външната страна на къщата и да проверите качеството на вентилацията. Изсушете старателно повърхността на заразените стени с нагревател или нагревателни устройства, като по този начин спрете разпространението на спори.

2

Преди да продължите с унищожаването на мухъл по стените, е необходимо да започнете с почистване на заразените зони. Мухълът има склонност да прониква в дълбок слой довършителни материали, така че премахнете всички слоеве от финиш с шпатула, точно до бетонната плоча или тухла. Гъбичката има способността да въздейства не само на довършителния материал, но и на бетонните конструкции и ако стената не бъде напълно почистена, плесен скоро ще се почувства.

3

Обърнете старателно лезията на мухъл с антисептични лекарства, които имат антимикробни и противогъбични ефекти. Такива продукти са добре представени във всички строителни магазини. Прочетете внимателно инструкциите, които трябва да показват, че този продукт е предназначен за дезинфекция на вътрешната повърхност на къщата. В допълнение, инструментът трябва не само да премахва мухъл, но и да предотврати по-нататъшното му появяване.

4

След систематичното и поетапно унищожаване на мухъл използвайте само дишащи материали или грундове и бои, които имат антибактериални свойства. Винилови тапети в никакъв случай не са най-доброто решение за декориране на стая, в която имаше плесен.

Полезни съвети

В никакъв случай не насилвайте суровите ъгли на мебелите, опитайте се изобщо да не го поставяте близо до стените. Винаги оставяйте малко пространство за циркулация на въздуха. Проветрявайте стаята по-често (особено пластмасови прозорци са инсталирани в нея), като по този начин се избегне образуването на мухъл.