Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от лошата миризма в апартамента

Как да се отървете от лошата миризма в апартамента
Как да се отървете от лошата миризма в апартамента

Видео: Как да се отървете от лоша миризма в колата | AUTODOC 2024, Септември

Видео: Как да се отървете от лоша миризма в колата | AUTODOC 2024, Септември
Anonim

Ако влезете в апартамента, буквално сте съборени от неприятната миризма на застояла и затлачена, тогава трябва да предприемете действия. И на първо място, елиминирайте източника на миризма, извършете пролетно почистване и след това прилагайте превантивни мерки за премахване на неприятните миризми.

Image

Хвърляйте боклука по-често

Особено в горещи времена кошчето е източник на лоша миризма в къщата. В горещините храната се разлага по-бързо и по-интензивно, като е източник на лоша миризма в къщата. Изхвърляйки боклука, измиваме кошчето с почистващи препарати. В долната част на кофата поставяме памучна топка, върху която можете да капете няколко капки ароматно лавандулово масло или всяко цитрусово масло, така че да се отървете не само от неприятната миризма, но и да освежите пространството, където е боклукът.

Освежете хладилника

Трябва да наблюдавате свежестта на храната в хладилника. Извършваме мокро почистване в него, като капваме няколко капки лавандулово масло или лимон във водата. Можете да поставите чинийка в хладилника с малко смляно кафе. Също така отличен сорбент на неприятни миризми е редовно активираният въглен. Сменяйте няколко таблетки активен въглен на всеки 3 дни и няма да има неприятна миризма.

Освежете микровълновата

Когато отворите вратата на микровълновата фурна, често усещате старата миризма на храна и съдове в нея, а по стените има пръски и остатъци. Можете да се отървете от този източник на неприятна миризма и да почистите микровълновата за 5 минути. Налейте вода в малък съд с добавяне на няколко капки етерично масло от лавандула или мента и поставете за 3 минути. Изпарената вода омекотява всички остатъци от храна и отстраняването им от стените не е трудно, а етеричните масла облекчават неприятните миризми.

Освежаваме въздуха в апартамента с прахосмукачка

На първо място измиваме и почистваме самата прахосмукачка, защото източникът на неприятната миризма в къщата по време на употреба е самата прахосмукачка, която разпространява гниеща миризма. След почистване на прахосмукачката вземете памучна топка, върху която капваме няколко капки етерично масло от грейпфрут, лимон или лавандула. Поставяме тази топка в самата прахосмукачка, в торба за боклук или можете да капете няколко капки ароматно масло върху въздушния филтър на прахосмукачката, което обикновено прилича на гъба. Изберете всеки аромат по ваш вкус и стаята ще бъде изпълнена с приятен аромат.