Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от боята върху дрехите

Как да се отървете от боята върху дрехите
Как да се отървете от боята върху дрехите

Видео: Рисувам t-shirt с неоновите бои на Марабу ( Paint with me ) 2024, Юли

Видео: Рисувам t-shirt с неоновите бои на Марабу ( Paint with me ) 2024, Юли
Anonim

Ако петна от боя попаднат върху дрехите ви, опитайте се да ги премахнете възможно най-скоро. Колкото по-рано започнете, толкова по-голям е шансът за положителен резултат. У дома можете да премахнете петна с помощта на импровизирани средства.

Image

Ще ви трябва

Бял спирт, рафиниран бензин, керосин, терпентин, течност за миене на съдове, средство за отстраняване на петна, прах за пране на упорити петна, бяла глина, глицерин.

Инструкция за употреба

1

Използвайте бял спирт, за да премахнете петна от боя. Намокрете с пяна гъба или кърпа в разтворител и избършете замърсената зона от краищата до средата. След това измийте дрехите в топла вода с пудра за упорити петна. Изплакнете и подсушете продукта.

2

Рафинираният бензин и керосинът ефективно премахват петна от боя, но в някои случаи могат да повредят материала. Затова преди употреба нанесете няколко капки разтворител върху шев или друго незабележимо място. Ако цветът на тъканта не се е променил, продължете да премахвате петна. Потопете памучен тампон в течността и лекувайте замърсяването.

3

Маслената боя може да се отстрани с помощта на препарати за миене на съдове. Съдържа вещества, които разграждат мастните молекули. Налейте 1 чаена лъжичка течност за миене на съдове и малко вода в малък съд. Нанесете смес от пяна от каучук върху петното и внимателно обработете от краищата до центъра.

4

Изсипете глицерин в малък съд и загрейте в микровълновата или на водна баня. След това нанесете върху петното от боя и оставете за 30-40 минути. Измийте дрехите в топла вода с средство за отстраняване на петна.

5

Терпентинът върши добра работа със стари петна от боя. Навлажнете тампон от памук или марля в разтворител и нанесете върху замърсената зона за 15-20 минути. След това време измийте петното с течност за миене на съдове или сапун за пране.

6

За да премахнете петна от боя от бели тъкани, пригответе следната смес. Вземете в приблизително равни пропорции рафиниран бензин и бяла глина. Разбъркайте старателно до гладкост. Поставете пастата на замърсено място и оставете за известно време. Когато газът се е изпарил, вземете четка за дрехи и почистете глината. След като можете да перете дрехите си както обикновено. Ако петното не може да бъде премахнато първия път, повторете процедурата отново.

как да се отървете от петна от боя