Logo decormyyhome.com

Как да се отървем от потта

Как да се отървем от потта
Как да се отървем от потта

Видео: Как да контролираме неприятния мирис на пот подмишниците 2024, Юли

Видео: Как да контролираме неприятния мирис на пот подмишниците 2024, Юли
Anonim

Неприятната миризма на пот, идваща от обувките, е сериозен проблем. В този случай човек става несигурен в себе си, понякога дори се срамува да свали обувките си на парти, тъй като миризмата на пот рязко удря носа му. Причините за това могат да бъдат цяло множество: от нискокачествени обувки и до гъбични заболявания. И така, как да се отървете от потта от обувките си?

Image

Ще ви трябва

  • - водороден прекис,

  • - сода за хляб

  • - талк,

  • - стърготини от кедър и хвойна.

Инструкция за употреба

1

Разбира се, трябва да се спазва личната хигиена. Мийте краката си поне два пъти на ден (за предпочитане по-често) със сапун за пране. Изсушете краката и областта между пръстите. Ако краката често се потят, се препоръчва да се носят изключително памучни чорапи (трябва да се сменят два пъти на ден), които позволяват на кожата да диша. Използвайте специален талк на прах или обикновена бебешка пудра. През лятото носете отворени обувки, а за зимата изберете ботуши от естествена кожа и кожа.

2

Препоръчително е да имате няколко чифта обувки в арсенала си, за да може да се сменя редовно. Ако една двойка се намокри (без значение от пот или се намокри при дъжд), сложете я да изсъхне и сложете друга, тъй като влажността е най-добрият "приятел" на гъбичните инфекции. Ако в обувките ви вече има неприятна миризма, тогава ще ви е необходим водороден прекис, който се препоръчва старателно да избършете вътрешността на обувките или ботушите.

3

Ако обувките могат да се перат, правете това поне веднъж месечно и съхранявайте на добре проветриво място, но в никакъв случай в тъмен, влажен шкаф, където микробите се размножават бързо. Когато махате обувките всеки път, поставяйте вътре торбички, пълни с хвойна или кедър.

4

Ако стелките в обувките не са залепени, не забравяйте да ги свалите и изсушите след всеки чорап. Периодично ги измивайте с почистващи препарати. Вземете нови стелки, абсорбиращи мирис. Не забравяйте: препоръчително е да сменяте стелките поне веднъж на три месеца.

5

За да освободите обувките от миризмата на пот, трябва да изсипете редовно сода за хляб вътре и да я оставите за една нощ, през което време тя абсорбира всички неприятни миризми. Сутрин разклатете содата в кошчето. Основното нещо, което трябва да запомните, е, че е почти невъзможно да премахнете миризмата на пот, ако не спазвате правилата за лична хигиена.