Logo decormyyhome.com

Как да използвате стари дрехи

Как да използвате стари дрехи
Как да използвате стари дрехи

Видео: Безшевно функционално покритие от стари дрехи 2024, Септември

Видео: Безшевно функционално покритие от стари дрехи 2024, Септември
Anonim

Пролетта е най-доброто време да почистим гардеробите си от дрехи, които никога няма да носим. Някои неща могат да бъдат дарени или дори продадени, но какво да кажем за тези, които са силно износени или имат непримирими петна? Не бързайте да ги изхвърляте. Ето няколко съвета как да използвате старите си дрехи.

Image

Инструкция за употреба

1

Ако памучните пуловери и панталони са загубили формата и цвета си, те могат да се използват само като парцали за почистване. Отворете работещите ципове и запишете. Те все още могат да ви бъдат полезни за ръкоделие или ремонт на дрехи. Също така ципите се използват като декорация за дрехи.

Image

2

Покривките и чаршафите могат да се използват като основа за шиене на бебешки одеяла. Можете също да шиете калъфки за възглавници от тях. От стари калъфки за възглавници можете да направите калъфи за дрехи.

Image

3

От дънки можете да направите много полезни неща. От къси панталони до чанти, гривни и дори калъфки за възглавници.

Image

4

Ризите често са изработени от красиви материи, които могат да се използват за шиене на юргани и възглавници. Те могат да се използват и за шиене на дрехи за кукли. Винаги откъсвайте бутони, те също ще ви бъдат полезни в ръкоделието.

Image

5

Тениските, които са запазили външния си вид, могат да бъдат превърнати в меки одеяла и възглавници. Ако имат геометричен модел, тогава това ще направи готовия продукт още по-интересен. От тениските можете да шиете детски тениски, шапки и т.н. Тениските и тениските също правят много хубави килими.

Image

6

Чорапи, чорапогащи и ръкавици също могат да получат втори живот. От детски чорапи и чорапогащи можете да шиете различни играчки: кукли, зайчета и т.н. От голфа можете да направите необичаен аксесоар - ръкави.

Image

7

Коланите могат да бъдат съкратени и направени за деца. Или съкратен стар колан може да бъде превърнат в яка за куче. Също така, кожените гривни правят красиви гривни. Не изхвърляйте катарами, те ще ви бъдат полезни, ако решите да шиете нова каишка върху себе си.

Image

Полезни съвети

Дръжте в килера специална кошница за дрехи, която вече няма да носите. Ако кошницата е пълна, тогава е време да се отървете от тези дрехи.

Sew4home