Logo decormyyhome.com

Как се съхраняват записи

Как се съхраняват записи
Как се съхраняват записи

Видео: Флашка с подслушвателно устройство SC20 #03254 2024, Септември

Видео: Флашка с подслушвателно устройство SC20 #03254 2024, Септември
Anonim

Въпреки наличността и популярността на цифровото аудио, виниловите плочи няма да излязат от употреба скоро. Използват ги не само феновете на ретро стил. Виниловите записи трябва да се съхраняват правилно, така че записите да останат висококачествени.

Image

Ще ви трябва

  • - шкаф или рафт с клетки.

  • - шперплат..

Инструкция за употреба

1

За рафт с чинии изберете топло, но не горещо място. Гаражът или вилата, които отоплявате веднъж седмично, не са най-доброто място за съхранение на такива капризни предмети. По-добре е да намерите кът за записите в градски апартамент, но не до батерията за парно отопление. Не окачвайте рафта и до прозореца.

2

Изберете отделен рафт за чиниите. Книгите и меките играчки не са най-добрите съседи, тъй като върху тях се натрупва прах. Плаките трябва да се избърсват периодично. Изберете специална кърпа за това. Преди това имаше специални кадифени или велурени четки за тях, които се продаваха заедно с плейъра и фиксираха някъде в близост до диска, на който е поставен записа. Но ако сте купили плейъра с ръце, такава четка може да няма. Можете например да си купите салфетка в магазин за оптика. Подходяща е и кърпа за монитора. Изберете специална кутия за нея и я поставете на рафт.

3

Рафтът трябва да е достатъчно висок. Изберете такава, при която дори най-голямата чиния не стои просто изправена, но все още има пространство между нея и горната равнина на рафта. Никога не подреждайте плочи. Не им позволявайте да стоят косо. В този случай онези дискове, които са по-високи, оказват неравномерен натиск върху долните. И едните, и другите са деформирани.

4

За голяма колекция от записи направете клетка вътре в рафта. Изрежете няколко правоъгълника от шперплат и ги прикрепете така, че да образуват вертикални прегради. Те могат да бъдат с всякакъв размер. Тяхната задача е да държат групите от чинии в строго вертикално положение. Такива дялове могат да се използват и като класификатор, особено ако стърчат отвъд ръба на рафта. Направете им чиния с кратко описание на чиниите, които са в тази клетка.

5

Важно е не само правилно да съхранявате чиниите, но и да можете да ги извадите от плика. Именно в този момент изпитват значително механично натоварване. Плъзнете страните на плика и разточете плочата оттам. Хванете го с палец до ръба, а със средния и показалеца - до дупката. Поставете внимателно върху диска на плейъра. След като слушате, не забравяйте да поставите записа в плика и да го върнете обратно.