Logo decormyyhome.com

Как да поддържаме вратовръзка

Как да поддържаме вратовръзка
Как да поддържаме вратовръзка

Видео: 10 Clothes Storage Idea that Would Work Even without Closet 2024, Септември

Видео: 10 Clothes Storage Idea that Would Work Even without Closet 2024, Септември
Anonim

Вратовръзка е може би най-взискателната и деликатна част от мъжкия гардероб. За да служи дълго време, трябва внимателно да се спазват всички правила за съхранение и грижа за него. Всяка вратовръзка, независимо от каква тъкан е изработена, трябва да се борави много внимателно.

Image

Инструкция за употреба

1

След като извадите вратовръзката, не забравяйте да я развържете в същата последователност, както сте я завързали - гънките трябва да се изправят. Ако възелът не се разтвори, ще започне деформация на материала и вратовръзката ще загуби формата си. Съхранявайте го във висящо положение на специална закачалка в килера. Оставете необвързаната вратовръзка на закачалка за 2 до 3 дни, докато се изчисти.

2

Ако имате голяма колекция вратовръзки, закупете специален килер или използвайте закачалка за тях. Вратовръзките от различни нюанси са подредени в групи цветове, това допълнително ще улесни избора ви. Пазете ги извън обсега на слънчевата светлина, това ще предотврати изгарянето на тъканта.

3

За тези, които често пътуват или пътуват, магазините продават специални плоски калъфи и калъфи за съхранение на връзки в куфар. Ако трябва да сгънете вратовръзката компактно - първо я изправете и след това внимателно я сгънете няколко пъти. Можете също така да го навиете четири пъти и да го сложите в джоба на сакото си.

4

Не всички връзки се мият. Но ако все пак трябва да го измиете, направете го в топла вода с добавяне на прах за пране. В случай на спешност използвайте средство за отстраняване на петна, но правете това с изключително внимание, като се има предвид качеството на тъканта. Изсушете вратовръзката само в хоризонтално положение, за да избегнете образуването на петна по нея. Също така не се препоръчва да се извършва химическо чистене, тъй като това може да доведе до деформация на лигавицата.

5

Нежелателно е да гладите вратовръзка - след тази процедура той може да загуби своята привлекателност. Ако по него се образуват бръчки, навийте го в епруветка и го оставете в това състояние за 12 часа. Трябва да гладите вратовръзката отвътре, а не много гореща ютия. Не забравяйте да поставите влажна кърпа под предната част на продукта. Първо трябва да изгладите частта, върху която е разположен възелът. Невъзможно е силно да натиснете вратовръзката надолу с ютия, в противен случай шевът ще остави изпъкнал отпечатък върху тъканта.