Logo decormyyhome.com

Как да спестите домакинството

Как да спестите домакинството
Как да спестите домакинството

Съдържание:

Видео: 1 - Разберете откъде да започнете да изграждате дома си | Спестете десетки хиляди $ 2024, Юли

Видео: 1 - Разберете откъде да започнете да изграждате дома си | Спестете десетки хиляди $ 2024, Юли
Anonim

Много домакини искат да се научат как компетентно да водят домакинството и по този начин да намалят разходите си. Има прости правила, които не само ще улеснят домакинската работа, но и ще помогнат за значително спестяване на семейния бюджет.

Image

Семейно хранене

Планирайте менюто си за месец (седмица). Това ще ви позволи да направите по-точен списък с необходимите продукти и да намалите ненужните разходи.

Практикувайте групови покупки. Можете да пазарувате хранителни стоки веднага за няколко седмици или дори месец. Остава само да закупите хляб, мляко и други продукти с кратък срок на годност, колкото е необходимо.

Следете промоциите и продажбите в големите супермаркети. Има специални мобилни приложения, които информират за намаления на цените и бонус програми.

Можете също да проследявате разходите си, като използвате специални програми: смет, домашно счетоводство, лични финанси и други. Понякога не забелязваме къде отиват парите и такива приложения ще ви помогнат да следите разходите и доходите, да систематизирате разходите и по-нататъшно разпределение на финансите по-компетентно.

По-често посещавайте пазари и панаири. Понякога цените на храните на такива места са значително по-ниски, отколкото в магазините, а качеството е много по-високо. Това е на пазарите, където можете да закупите селско месо или домашни птици. Ако цената е разумна, купете няколко килограма месо наведнъж, разделете го на няколко части и замразете излишното. Можете веднага да направите мляно месо и също да го поставите в хладилника.

Не пренебрегвайте заготовките, особено ако имате собствена градина или зеленчукова градина. Използвайте ниските сезонни цени, купувайте на едро пресни плодове и плодове.

Направете домашно приготвени храни за бъдещето (кнедли, палачинки, кнедли). Това спестява не само бюджета, но и времето в случай на натиск във времето.

Ако не обичате да консервирате с подправки и оцет и да се храните здравословно, можете да замразите или изсушите пресни плодове и зеленчуци. Домашните препарати могат значително да спестят семейния бюджет, особено през зимата, когато плодовете и плодовете не са много евтини.

Има много полезни хакове за живот по темата „една стотинка спестява стотинка“.

Един от най-известните съвети е да не ходите в магазина гладен. Всъщност този хак за живот наистина работи. Добре нахраненият купувач е по-малко предразположен към изкушения и не купува ненужни или необмислени продукти в моментно бързане.

Купете за себе си специална сгъваема чанта за пазаруване и винаги я вземете със себе си. По този начин ще спестите от закупуване на пакети и ще направите света по-чист, като избягвате консумацията на излишен целофан.

Гответе у дома по-често и по-рядко отидете на бързо хранене. Веригите за бързо хранене не само подкопават семейния бюджет, но също така лошо влияят на здравето на хората.