Logo decormyyhome.com

Как да завършим нещата

Как да завършим нещата
Как да завършим нещата

Видео: 85/ Ангел Ганев – Дигитален художник и илюстратор. За нещата, които ни карат да успяваме. 2024, Септември

Видео: 85/ Ангел Ганев – Дигитален художник и илюстратор. За нещата, които ни карат да успяваме. 2024, Септември
Anonim

О, тези незавършени дела! Те висят над нас като Домоклев меч, развалят живота и ни пречат да се отпуснем докрай. Но има начини да се премахне тази неприятна ситуация.

Image

Ще ви трябва

  • хартията

  • писалка

  • компютър

Инструкция за употреба

1

Помислете какво сте направили и напишете списък. Може да се състави на хартия или в специално приложение на компютър. Не бързайте и не се опитвайте да категоризирате незавършения бизнес по степен на важност - това ще направите по-късно. Сега почивайте 10 минути, отпуснете се и бъдете решени да се спуснете към интересна работа.

2

Внимателно препрочетете списъка и отговорете на въпроса: "Всички тези въпроси са толкова важни за мен?" Зачеркнете всичко, което ви се струва маловажно или ненавременно. С други думи, оценете целесъобразността на всички случаи и оставете най-важното.

3

Маркирайте в отделни цветни калъфи, които изискват малко време - 5 или 10 минути. Във времето управление има такова "двуминутно правило". В него се посочва, че всички неща, които могат да бъдат направени бързо, трябва да бъдат направени незабавно. Вземете и ги направете. Вижте колко редове вече могат да бъдат зачеркнати?

4

Нека се запознаем с още един трик - нарича се „има жаби“. Жабите са нелюбими дела, те са маркирани в зелено. Психолозите казват, че най-добре се правят сутрин. Вечер можете да се настроите и бързо да го направите сутрин. Например в неделя сутрин можете да зачеркнете няколко зелени линии. Всичко, част от „изядените“ жаби, списъкът е намалял

5

Най-вероятно мнозина са запознати с техниката „разделен слон“. Да разделите слон означава да разбиете големи дела на малки части или етапи. Вие вече знаете себе си, така че можете да определите кое е по-лесно за вас - да правите едно нещо през целия ден или да отделите няколко часа до половин час. Според този принцип и споделяйте своите „слонове“, ще бъде по-лесно да се справите с тях.

6

Обобщете: за седмица, за 10 дни, за месец - така или иначе. Ще видите как вашите "жаби" и "слонове" изчезват, тъй като списъкът намалява. Не се страхувайте да го допълвате с нови неща - защото сега знаете как да ги доведете до края. Ако поддържането на списък стане навик, тогава незавършеният бизнес ще става все по-малко, а животът ще стане много по-забавен.

Полезни съвети

Много е полезно да водите дневник и да го прелиствате от време на време: бележките ви помагат да си спомняте за нещата, които сте направили, и да разберете колко вече сте направили. Мотивира.