Logo decormyyhome.com

Как да почистите велурени Uggs

Как да почистите велурени Uggs
Как да почистите велурени Uggs

Видео: Как почистить замшевую обувь и как ухаживать за обувью 2024, Юли

Видео: Как почистить замшевую обувь и как ухаживать за обувью 2024, Юли
Anonim

Ugg ботуши са доста популярни зимни обувки. Те не само задържат топлината добре и предпазват краката от замръзване, но са удобни и практични за носене. Вкъщи можете лесно да спретнете ugg ботуши с помощта на импровизирани средства.

Image

Ще ви трябва

Гумена четка за велур, столов оцет, царевично нишесте, сода за хляб, дезодорант за обувки, водоотблъскващ спрей, почистващ продукт.

Инструкция за употреба

1

Изсушете уггите, преди да продължите с директно почистване. Оставете обувките на стайна температура далеч от топлина. Също така не се препоръчва използването на електрически уреди за сушене. В противен случай продуктът ще загуби формата си, а материалът ще стане по-груб.

2

Отстранете уличната мръсотия с мека кърпа или гумена велурена четка, която можете да закупите в магазин за обувки или в специализиран отдел на супермаркет.

3

Изсипете чиста стайна температура в бутилката със спрей и разпръснете равномерно върху уггите. След това избършете материала с кърпа от микрофибър. Продължете, докато ботушите са напълно чисти. Не оставяйте продукта да се намокри твърде много.

4

Разредете трапезния оцет с вода в съотношение 4: 5. Намокрете гъбата с пяна в получения разтвор и старателно избършете уггите. Когато сте готови, оставете обувките за 30 минути на стайна температура. След това време третирайте с влажна фланелена кърпа и напълно изсушете.

5

Отстранете замърсяването с пара. Налейте вода в тенджера или чайник и поставете на печката. Когато течността заври, дръжте уггите на пара за 10-15 минути. След това обработете материала със специална велурена четка.

6

Почистете уггите отвътре. За да направите това, смесете царевично нишесте с сода за хляб в равни пропорции. Нанесете прах от вътрешната страна на ботушите и оставете за няколко часа. След това разклатете продукта или използвайте прахосмукачка с малка дюза. Този метод ефективно премахва неприятните миризми. Можете също така да използвате различни дезодоранти за обувки.

7

Използвайте специални продукти за грижа за велур - почистващ продукт и водоотблъскващ спрей. Опитайте да ги вземете само в специализирани магазини. Това ще ви позволи да избегнете дефектни стоки. Преди да започнете да почиствате обувките, прочетете приложените инструкции или се консултирайте с вашия дилър.

как да почистите велурени обувки