Logo decormyyhome.com

Как да почистите козината у дома

Как да почистите козината у дома
Как да почистите козината у дома

Видео: Козья Хатка Сказка для Детей - Мультики HD 2024, Юли

Видео: Козья Хатка Сказка для Детей - Мультики HD 2024, Юли
Anonim

Продуктите от естествена кожа обикновено се носят повече от един сезон. Но дори и при най-внимателното носене е невъзможно да се избегне замърсяване. Почистването на козината у дома е разумно само ако е леко замърсено. Със сложни петна и силно замърсяване е най-добре да отидете на химическо чистене.

Image

Инструкция за употреба

Кожух с дълга купчина или много пухкав, е необходимо да се почиства внимателно. За целта поръсете козината с картофено нишесте или талк на прах, разтрийте малко с ръце и разклатете добре. Бялата козина също се почиства с нишесте - продуктът трябва да се поръси равномерно, натрошен и добре разклатен.

Image

Също така, можете да почистите козината у дома, като използвате шампоани за коса и специални перилни препарати за пране на тъкани, изработени от вълна и копринени влакна. Разтворете една супена лъжица от някое от горните в 200 мл топла вода. Полученият разтвор трябва да третира замърсената зона на козината и след това да я избършете многократно с кърпа, навлажнена в чиста вода, като предотвратява намокрянето на кожата под козината. Изсушете продукта след почистване.

Image

Ако козината е просто прашна, тогава следният метод ще помогне да се коригира ситуацията. Продуктът от козина трябва да се разстила върху мокра кърпа (чаршаф или кърпа) и да се чука леко.

Image

За да върнете белината с течение на времето на продукт с пожълтяла кожа, е възможно с разтвор на водороден пероксид. Разредете една чаена лъжичка 5% пероксид в чаша вода, като добавите няколко капки амоняк. Обработете козината с полученото съединение и след това я избършете суха с чиста кърпа.

Image

Разтвор от обикновена сол и амоняк ще помогне да се отървете от мазни петна. Разтворете една чаена лъжичка алкохол и три чаени лъжички сол в 500 мл вода. След третиране на петното с това съединение е необходимо да избършете почистената зона на сухо с чиста кърпа.

Image

Как да почистите козината у дома през 2018 година