Logo decormyyhome.com

Как да почистите стоманени тигани

Как да почистите стоманени тигани
Как да почистите стоманени тигани

Видео: БЪРЗ И ЛЕСЕН ТРИК, КОЙТО ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ | Как да направите стоманения тиган незалепващ 2024, Юли

Видео: БЪРЗ И ЛЕСЕН ТРИК, КОЙТО ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ | Как да направите стоманения тиган незалепващ 2024, Юли
Anonim

Стоманените саксии имат дълъг експлоатационен живот и красив блясък. За да сте сигурни, че вашите ястия са винаги чисти и добре поддържани, трябва да следвате няколко прости препоръки.

Image

Ще ви трябва

  • - препарати за миене на съдове;

  • - течен сапун;

  • - сода за хляб;

  • - трапезен оцет;

  • - сол;

  • - цитрусов сок.

Инструкция за употреба

1

Измийте стоманената тава в топла вода с препарат за миене на съдове или течен сапун. Абразивните продукти не се препоръчват. От тях се появяват драскотини по повърхността на съдовете, блясъкът и функционалността се губят. Внимателно проучете състава - амонякът и избелващите агенти влияят неблагоприятно върху стоманата.

2

Нанесете малко течност за миене на съдове върху влажната гъба с пяна и почистете тавата. След това изплакнете и подсушете съдовете с кърпа, за да предотвратите появата на следи от вода.

3

Ако храната изгори на дъното на тигана, налейте гореща вода и добавете чаена лъжичка сода за хляб. Сложете на огън и донесете да заври. След 10 минути оставете тигана настрана и изчакайте да изстине. След това измийте съдовете по обичайния начин.

4

Твърдата вода може да образува бяло покритие на дъното на тигана. Налейте малко трапезен оцет и вода. Варете няколко минути и изплакнете под течаща вода. За да предотвратите появата на варовик в тигана, добавете сол само след като течността заври.

5

Стоманените саксии не се препоръчват за миене в съдомиялна машина. Но ако инструкциите казват какво е позволено, използвайте режима предварително накисване.

6

За да почистите стоманения съд от сажди, използвайте сода за хляб, течност за миене на съдове или широк спектър. Ако въглеродните отлагания не могат да бъдат почистени, накиснете тигана в топъл сапунен разтвор за известно време.

7

Ако на тигана се появят жълти или сини петна, почистете го с метален препарат за почистване и го полирайте с мека кърпа.

Полезни съвети

Измийте добре стоманената тава преди първата употреба.

За да премахнете стикерите от производителя, използвайте цитрусов сок или топла вода.