Logo decormyyhome.com

Как бързо да почистите стая

Как бързо да почистите стая
Как бързо да почистите стая

Видео: Почисти Си Стаята: Трикове, Хитрини, Рециклиране |Denitsa Hristova 2024, Юли

Видео: Почисти Си Стаята: Трикове, Хитрини, Рециклиране |Denitsa Hristova 2024, Юли
Anonim

Почистването на стаята може да отнеме не повече от 20 минути, ако подходите правилно към организацията на работата. Но това време също може да бъде намалено, ако след като използвате всяко нещо, го поставите на мястото му или го изхвърлете като ненужно.

Image

Инструкция за употреба

1

Пригответе торба за боклук. В зависимост от степента на струпване на помещението, изберете много голямо копие или предпочитайте обикновен пакет от магазина. Поставете го в стаята, така че да е удобно да подреждате кошчето, без да го отваряте всеки път. Например, окачете на дръжката на вратата или поставете в центъра на стаята.

2

Огледайте стаята и организирайте мислено „боклука“. Умствено разделете предмети по рафтове, подове, шкафове и стелажи в онова, което може да бъде изхвърлено, онова, което все още е полезно, но може да бъде премахнато и това, което никога не може да бъде изхвърлено.

3

Съберете всичко, което попадна в първата категория и го поставете в торба за боклук. Тези елементи включват етикети, бележки (ако информацията се използва или се прехвърля на по-надежден носител), опаковки на продукти, рекламни материали, счупени части.

4

Сгънете предмети, които може да ви бъдат полезни в бъдеще, но всъщност не са ни нужни сега, в кутия или чанта. Подпишете контейнера, поставете го в шкафа. Ако такива пакети са натрупали доста голяма стойност, струва си да прегледате съдържанието им за нуждата и да направите опис.

5

Подредете (подредете) останалите неща на техните места, като предварително сте изтрили праха от тях. За всеки артикул помислете за свое собствено място, на което ще го върнете след употреба.

6

Отстранете дреболии, фигурки и други декоративни елементи от всички повърхности. Поставете ги в леген, кутия или торба. Изтрийте праха. Използвайте специални парцали, те позволяват да не се натрупва прах за по-дълъг период, добре се отстраняват. Поставете всичко на мястото си. За да премахнете прах от малки части със сложна форма, използвайте обикновени четки за боядисване.

7

Вакуум в стаята. За целта отворете килима колкото е възможно повече.

8

Измийте пода, ако килимът не покрива цялата повърхност на пода.

как да почистите стаята