Logo decormyyhome.com

Как бързо да почистите стаята

Как бързо да почистите стаята
Как бързо да почистите стаята

Видео: Почисти Си Стаята: Трикове, Хитрини, Рециклиране |Denitsa Hristova 2024, Юли

Видео: Почисти Си Стаята: Трикове, Хитрини, Рециклиране |Denitsa Hristova 2024, Юли
Anonim

Ако смятате себе си за добра домакиня, тогава трябва да поддържате чистота и ред в къщата, така че внезапно пристигналите гости да не ви наричат ​​уличница, а да преценят способността ви за домакинство. Но понякога няма достатъчно време за почистване, особено ако прекарвате по-голямата част от времето на работа или се грижите за бебето. И така, как да почистите стая качествено, без да отделяте много време?

Image

Инструкция за употреба

1

Един от най-важните принципи за почистване, който трябва да се третира като всяка друга работа, е планирането. На първо място, определете за себе си колко време мислите да отделите за почистване; помещения, където трябва да се въведе ред; и най-проблемните зони, чието почистване ще отнеме повече време, отколкото в други части на апартамента.

2

Най-важното в почистването е вашето емоционално настроение, весело и отлично настроение. Това ще помогне на процеса да протече много по-бързо, по-продуктивно и по-енергично. Задайте си такова отношение, че бързо ще почистите всичко, ще бъде чисто, светло и добро в къщата (погрешно е да мислите, че не можете да понасяте всички домакински работи). Развеселете се с енергична музика, която може да подобри настроението ви. Включете любимата си вълна от радио или диск, изключете компютъра и телевизора, за да не се разсейвате.

3

Подредете разпръснатите неща и предмети на техните места, незабавно изпратете всички ненужни в найлонов плик. Ако нещата са в стаята, която трябва да бъде в кухнята или друга стая, веднага ги върнете на мястото си. Придвижете се по периметъра на цялата стая, подредете всеки ъгъл.

4

Размахвайте възглавниците по леглото и сменете мръсната постелка. Ако на дивана има наметало или покривки за възглавници, разклатете ги или използвайте прахосмукачка със специална дюза за мебели. Същият накрайник ви позволява да се разхождате по первазите, щорите, первазите на прозорците, картините, плоскостите и ъглите на тавана.

5

Вземете чист парцал, който не оставя мъх, намокрете го с топла вода и го извадете правилно (трябва да е леко влажен, но не и мокър, в противен случай ще има петна по мебелите). Отървете се от прах, като започнете от горните рафтове. Избършете всички рафтове, шкафове, бюро, перваза на прозореца, телевизор и други прашни предмети в стаята.

6

Извадете прахосмукачката - тя ще събира не само прах, но и други малки боклуци. Благодарение на това почистването на подове ще бъде много по-лесно. Разходете се бързо по килима и подовете, обърнете специално внимание на первазите и кътчетата (под леглото). Ако в стаята има стайни растения, освежете ги със спрей вода.

7

Преди да започнете да почиствате подове, обърнете специално внимание на огледалните и стъклените повърхности; ако има петна по тях и те не блестят, напръскайте ги с препарат за почистване на прозорци и избършете със суха кърпа. Бързо повдигнете столовете и започнете да почиствате. Не забравяйте, че най-много прах се натрупва по дъските и под батерията.