Logo decormyyhome.com

Как бързо да почистите плочки и водопровод с лимон

Как бързо да почистите плочки и водопровод с лимон
Как бързо да почистите плочки и водопровод с лимон

Видео: МАЙ СЕДМИЧНО ПОЧИСТВАЩ РУТИН - КУХНЯ | 16 ПОЧИСТВАНЕ ИДЕИ ЗА ГОТВЕНЕ 2024, Юли

Видео: МАЙ СЕДМИЧНО ПОЧИСТВАЩ РУТИН - КУХНЯ | 16 ПОЧИСТВАНЕ ИДЕИ ЗА ГОТВЕНЕ 2024, Юли
Anonim

В съвременния свят на химикали за почистване на всякакви повърхности много, но не всички са ефективни и безопасни. В същото време има доказани влечуги и абсолютно безопасни продукти, които могат бързо да разтворят замърсяването. Идеален естествен почистващ продукт е лимонът.

Image

Лимонената киселина има мощен разяждащ ефект, на който могат да завиждат много химикали. Можете да използвате лимон за почистване на банята за почистване:

  1. кранове и смесители

  2. плочки

  3. мивка и баня

За да работите с този цитрусов плод, не се изисква специално обучение, освен защита на кожата на ръцете с ръкавици. Плодът се нарязва на 4 части, по-добре е семената да се отстранят. За да премахнете плака и ръжда, просто разтрийте проблемното място с парче лимон и оставете за няколко минути, така че киселината да разтвори замърсения слой. След това избършете повърхността с чист парцал. Когато отстранявате сапунени ивици от кранове и мивки, изработени от неръждаема стомана, понякога се препоръчва да добавите сол към лимона, но е необходима мярка, тъй като солта може да надраска покритието.

За да почистите по-добре плочката с лимон, трябва да оставите състава върху нея за 10 минути, след което да избършете плочката със суха чиста гъба за миене на съдове. Същият съвет е от значение за мивката и банята, мръсотията по тези повърхности често не е много очевидна и дълбоко изяжда.

Ако трябва да се справите със замърсяването на широк район, има смисъл да изцедите сока от няколко плода и да го изсипете в бутилката със спрей. Все пак не забравяйте, че не можете да съхранявате такова решение дълго време.

Почистването с натурални продукти, включително лимонена киселина, има редица неоспорими предимства. Те включват:

  1. липса на вредни изпарения (лимонът оставя само приятна цитрусова миризма)

  2. минимални финансови разходи

  3. екологична безопасност.

Не всички свойства на лимона, които са полезни в ежедневието, са изброени по-горе. Активно се използва за приготвяне на домашна козметика, натурални парфюми и освежители за въздух.