Logo decormyyhome.com

Как да поддържаме коридора чист без усилия

Как да поддържаме коридора чист без усилия
Как да поддържаме коридора чист без усилия

Видео: КАК ДА ПОДРЕДЯ ВКЪЩИ? КРАЙ НА ПОЧИСТВАНЕТО НА ДОМА С ЧАСОВЕ | ТАЙНАТА | Метода на модерната домакиня 2024, Юли

Видео: КАК ДА ПОДРЕДЯ ВКЪЩИ? КРАЙ НА ПОЧИСТВАНЕТО НА ДОМА С ЧАСОВЕ | ТАЙНАТА | Метода на модерната домакиня 2024, Юли
Anonim

За да може коридорът винаги да ви зарадва с чистота и ред, изобщо не е необходимо да миете подовете в него и да бършете праха пет пъти на ден. Достатъчно е да знаете няколко малки трика, за да поддържате коридора в идеален ред и да ги прилагате на практика.

Image

Точно пред вратата трябва да поставите килим. Вземете сериозно избора му. Висококачествен килим трябва да абсорбира много вода, да държи всяка мръсотия и лесно да се отмие. Затова не бива да купувате евтини продукти, които ще станат безполезни след месец. Изберете твърд килим от устойчиви на износване материали с висока абсорбция. Ако вакуумирате такъв килим от двете страни, ще забележите колко мръсотия и прах не е пуснал в дома ви.

Не бързайте да миете пода веднага след замърсяване. По-добре е да изчакате, докато подът изсъхне, и след това да се вакуумира или почиства. Сухата мръсотия се събира много по-лесно и когато търкате мокър, мръсен под с нормален парцал, разнасяте мръсотията още повече.

Преди да започнете да почиствате пода в коридора, разходете се по пода с прахосмукачка и нанесете малко почистващо средство върху влажна кърпа или парцал и избършете петната по пода и стените. Ако петната не се търкат, не изплаквайте продукта, докато не изсъхне напълно. Третирайте сложни петна (ленти за обувки или застояла мръсотия) с помощта на меламинова гъба или хартиена кърпа с оцет.

За да сте сигурни, че коридорът винаги е чист и чист, трябва да имате под ръка необходимите елементи. Например, стара кърпа е много полезна за вас, с която можете да избършете лапите или обувките на кучето си след разходка. Закачете естествена четка за четина на входа, за да можете да отмиете всякаква прилепнала мръсотия, преди да прекрачите прага.

Поставете стар лист за печене, табла или друг съд на входа, за да събира вода и мръсотия от обувките. В дъното на тавата трябва да се постави абсорбираща коркова подложка или стар вестник. При дъждовно време винаги можете да вземете този контейнер и да поставите мръсни обувки в него. Подът в коридора ще остане чист.