Logo decormyyhome.com

Производство и използване на инфузия на глухарче като тор

Производство и използване на инфузия на глухарче като тор
Производство и използване на инфузия на глухарче като тор
Anonim

Глухарчетата са привлекателни и красиви цветя, но всъщност те са плевел, който е почти невъзможно да се засади поради дълги корени. Но тези растения не са толкова безполезни, глухарчетата имат редица положителни качества, например, правят сладко, а глухарчетата също обичат животните.

Image

Производство и използване на торове

Първото нещо, което трябва да направим, е да отидем да събираме глухарчета за нашия тор. Обикновено те цъфтят в началото на май, в южните райони малко по-рано - в средата на април, но във всеки случай това трябва да се използва и събира по това време. След това ще приготвим купа и ще поставим извлечените ни глухарчета там, след което е необходимо да ги смиламе, такава маса трябва да е 1, 2 килограма. След това го напълнете с десет литра вода, покрийте, смачкайте с потисничество и го оставете на мира 3 седмици, като е препоръчително да разбърквате цялата тази маса всяка седмица. След това време инфузията може да се филтрира и вече да се използва. Такъв тор ще трябва да полива земята около растенията, както и да пръска върху повърхността на листата. Бих искал също да предупредя, че ако ще подхранвате растения, на които плодовете вече зреят, бъдете внимателни, в никакъв случай не се качвайте на тях с такъв инструмент.

Друга колба от глухарче

Можете също да опитате да направите малко по-различна инфузия от глухарче, това ще ви помогне в борбата с листните въшки и кърлежите на вашия сайт. Рецептата му е почти подобна на миналата. За тази инфузия трябва да накълцаме 200-300 грама глухарчета. Залейте с десет литра вода и оставете да се вари 2-3 часа. След това филтрираме тази маса и тя може да обработва растения от вредители. Използвайте това решение незабавно, тъй като може да се влоши.

И така, разбрахме, че глухарчетата не са толкова безполезни плевели, от тях могат да се направят много полезни запарки, които ще бъдат отлични помощници в грижата за градината.