Logo decormyyhome.com

Какво да сеем през март

Какво да сеем през март
Какво да сеем през март

Видео: БАРХАТЦЫ.Сеем семена бархатцев на рассаду. Март-апр. 2017 2024, Септември

Видео: БАРХАТЦЫ.Сеем семена бархатцев на рассаду. Март-апр. 2017 2024, Септември
Anonim

Март е месецът, в който е време да решите какво и къде да засадите в градината. Този месец можете спокойно да се подготвите за предстоящите кацания и да закупите необходимото оборудване.

Image

Ще ви трябва

  • - семена;

  • - почва.

Инструкция за употреба

1

В началото на март можете да започнете да сеете семена за разсад (високи домати, патладжан, чушки). За да се ускори появата на разсад, е необходимо да се повиши температурата на почвата. При това условие чушките ще дават първите издънки за 8-10 дни. В същото време температурата на почвата трябва да бъде 28-32 ° C. Доматите при тази температура ще поникнат след 4-5 дни, патладжанът за 6-7 дни. Заслужава да се отбележи, че твърде високата температура на почвата ще доведе до смърт на семената.

2

Когато се появят първите бримки на разсад, пренаредете разсада по-близо до светлината, например, до прозорец. Запомнете: нощната температура не трябва да надвишава 12-14 ° C, дневната - 16-18 ° C. След седмица температурите през нощта и деня трябва да бъдат намалени с 4-6 точки. Тази техника ще помогне да се спре растежа на субмускулното коляно, което ще позволи разсадът да се разтегне. Намаляването на температурния режим с повече от 8 градуса ще доведе до поражението на доматите от късна болест и появата на фасетни цветя.

3

Оплождайте, когато се появят разсад от патладжани, домати и чушки, когато имат напълно развити котиледонови листа. Не чакайте появата на пълни листа. Комбинирайте основното хранене с разсад за поливане. За целта използвайте специални торове за разсад от чушки, домати и патладжан (1 чаена лъжичка тор на 5 литра вода). Поливайте разсада умерено, така че почвата да остане леко влажна.

4

Осигурете добро осветление на разсада, така че в точката на растеж да се поставят рудименти (листа). В противен случай този процес ще се забави и следователно плододаването също ще се забави. За оптимално осветление използвайте флуоресцентни светлини. Те трябва да бъдат разположени над растенията на височина около 5-7 см. С естествен растеж на разсад лампите се повдигат по-високо, като се запазва същото разстояние. Запомнете: чушките са вредни за дълъг ден, те са растения с кратки дневни часове. Те се подчертават в продължение на 7-8 часа на ден. Домати и патладжан - за 11-12 часа.

5

Честа грешка на повечето градинари и градинари е прекомерното поливане на разсад. Това води до появата на плодови мухи Drosophila върху растенията, подкисляване на почвата и смъртта на корените. Ако това се случи, трябва незабавно да изсушите почвата и да не поливате 5-6 дни.

6

През март, в допълнение към основните градински култури, дръжките и кореновата целина могат да бъдат засадени на разсад.

Лунен календар на разтоварвания за 2017 г.