Logo decormyyhome.com

Как да премахнете мухъл в банята

Как да премахнете мухъл в банята
Как да премахнете мухъл в банята

Видео: Премахване на мухъл | Мисия Моят Дом 2024, Юли

Видео: Премахване на мухъл | Мисия Моят Дом 2024, Юли
Anonim

Банята винаги е влажна и топла - това са идеални условия за мухъл. Гъбичката се размножава бързо по плочки, тавани, тръби и други повърхности. Трудно е да се отървем от присъствието му и може да се направи само със специални средства, които могат да унищожат дори старата, дълбоко покълнала плесен и нейните спори.

Image

Първият признак за появата на гъбичка в банята е сиво-мръсни израстъци по шевовете между плочките, в ъглите на стените, на тавана. Влажната среда спомага за разпространението на петна и задължителната миризма. Ако не започнете да се борите веднага с плесен, тя ще нарасне дълбоко и ще трябва да се обадите на специалисти, които да третират помещението със силни химикали или дори да заменят покритията.

Ето защо е необходимо да премахнете плесен в банята възможно най-скоро и да използвате специални ефективни средства за това. Например гел за почистване Domestos. Този универсален гел не само почиства, но и дезинфекцира, унищожава гъбички по всякаква повърхност: в тоалетната, банята, по тръбите, крановете, дръжките на вратите, тавана, плочките.

Преди да започнете работа по унищожаването на мухъл в банята, подгответе лични предпазни средства: защита на лицето и ръцете.

Първо измийте повърхностите, покрити с петна от мухъл. Разредете почистващия гел Domestos, както следва: изсипете 5 литра вода в кофа, добавете 4 капачки от продукта, разбъркайте. Полученият разтвор се навлажнява с гъба и старателно се избърсва с повърхности на плесен. Шевовете между плочките се почистват с четка, също потопена в разреден гел.

Image

Ако гъбата е изяла дълбоко и не търка, тънък слой трябва да се нанесе върху заразените повърхности с гъба и да се остави за 5-15 минути. През това време активните вещества на дезинфектанта напълно ще унищожат мухъла. Остава само да изплакнете повърхностите добре с вода и след това да ги избършете със суха кърпа.

След това стаята трябва да изсъхне и да се проветри, така че трябва да отворите вратата. Ако вентилацията е слаба и банята не изсъхне, те допълнително поставят електрически вентилатор със студен въздух за няколко часа. Ако е възможно, не отваряйте кранове с вода, особено топла вода, така че парата от нея да не повишава влажността в банята.

Може да се появи плесен отново, така че периодично, поне 1 път на месец, трябва да почиствате цялата баня с почистващ препарат с дезинфекционен ефект. Domestos Gel ще направи гъбичките най-добре. За да почистите плочките и стените, ще ви трябват само 4 капачки на 5 литра вода. Гъбата се навлажнява с този разтвор и повърхностите се обработват, за да се предотврати появата на мухъл и след това гелът се отмива с вода. Оказва се чисто и хигиенично, и икономично.