Logo decormyyhome.com

Как да почистите затъмнена антична медна тава

Как да почистите затъмнена антична медна тава
Как да почистите затъмнена антична медна тава

Съдържание:

Видео: Почистване на метали/Монети 2024, Септември

Видео: Почистване на метали/Монети 2024, Септември
Anonim

Много кухни имат медни продукти - например cezve, stewpan, samovar, тава. Те могат да бъдат както древни, запазени от древни времена, така и модерни римейк. Медните призраци са не само красиви, но и много удобни в ежедневието.

Image

Медните продукти имат уникален чар, който ви позволява да ги използвате не само по предназначение, но и за да угодите на окото. Например, тавите често се използват не само като кухненски прибори, но и като елементи за декорация. Единствената неприятност - медната посуда може да потъмнее или да се покрие със зеленикаво покритие.

Защо медните ястия потъмняват?

Медна тава със забележителна красота може вярно да ви служи дълги години, но когато се държи във въздуха, повърхността й придобива зелен оттенък. Такъв набег изглежда много грозен и сам по себе си е малко токсичен. Това се случва поради ефекта на въздуха върху материала.

Въздухът е смес от газове - освен азот и кислород, той има и въглероден диоксид, и малко водна пара, както и сероводород. Това съдържание допринася за образуването на черна или зелена плака върху повърхността на медни продукти. Зелената плака - меден хидроксид-карбонат - е вещество, сходно по състав с минерала малахит.