Logo decormyyhome.com

Как да измиете плочките в банята, за да заблестите

Как да измиете плочките в банята, за да заблестите
Как да измиете плочките в банята, за да заблестите

Видео: Фугиране на плочки в баня - МАРИСАН 2024, Юли

Видео: Фугиране на плочки в баня - МАРИСАН 2024, Юли
Anonim

Баня - място, където има влажност, което води до развитието на мухъл и растежа на бактериите. В същото време плочката става по-малко ярка и блестяща, ако качеството на водата оставя много да се желае. Можете да приведете ваната в ред, като използвате съвременни инструменти, които значително улесняват почистването.

Image

За да се грижите за банята и най-вече за плочките, в които постоянно попада вода, е необходимо периодично. В противен случай след няколко години ще има нужда от скъпи ремонти. Ако почиствате поне 2 пъти седмично, чистотата и редът ще царуват в стаята.

За почистване на плочките в никакъв случай не трябва да използвате продукти, които съдържат груби абразивни частици, тъй като след тях остават малки драскотини. Именно поради тази причина се появява тъп цвят и мръсотията се отлага по-бързо.

Image

Някои домакини използват спрей, който разяжда плаката, помагайки за почистване на шевовете на плочките. По правило те съдържат киселини, а цената на средствата се поддържа на високо ниво. Въпреки това, спрейовете не винаги убиват микробите и премахват мухъл, така че е по-добре да изберете тези, специално проектирани за тази цел.

Ако вашата задача е да почистите плочките и да им върнете блясъка, можете да използвате обикновена лимонена киселина. Разредете го в топла вода и навлажнете повърхността, изчакайте и изплакнете. Когато върху плочката има твърде много плака, няма да е възможно да я премахнете по подобен начин от първия път.

Универсалният гел за почистване Domestos е отличен избор за домакини, които не искат да харчат време, енергия и много пари за грижа за банята. Дебелата му формула ви позволява да намалите потреблението, като по този начин намалявате финансовите разходи. Основната разлика между гела и други подобни продукти е неговата универсалност. След като купите само 1 бутилка, можете да почистите не само плочките, но и банята, мивката и тоалетната.

За да придадете на бялата плочка и групираните шевове първоначалната белота и блясък, нанесете малко гел Domestos върху гъбата, обработете плочката и изчакайте 5-7 минути. Уверете се, че в помещението има добра вентилация, така че миризмата на продукта бързо да изчезне. След това изплакнете мръсотията със студена вода.

С него можете да почистите не само плочките в банята и да й придадете блясък, но и да почистите кухнята и тоалетната! Гелът убива всички познати микроби, като по този начин прави помещението по-чисто и безопасно. Избирайки Domestos, не е нужно да купувате много други продукти с конкретно действие, както можете да видите от собствения си опит.