Logo decormyyhome.com

5 мръсни места във вашия апартамент

5 мръсни места във вашия апартамент
5 мръсни места във вашия апартамент

Видео: Иван Василиевич сменя професията си (комедия, реж. Леонид Гайдай, 1973 г.) 2024, Юли

Видео: Иван Василиевич сменя професията си (комедия, реж. Леонид Гайдай, 1973 г.) 2024, Юли
Anonim

За да запазите здравето на семейството си, трябва да използвате основни хигиенни правила. Често домакините забравят, че редът и чистотата са две различни неща. Събирайки разпръснати играчки и приготвяйки леглото, вие не правите дома си истински чист. Почистването на апартамента, разбира се, създава вид на чистота, но не елиминира патогенните бактерии.

Image

Инструкция за употреба

1

Мивка и хладилник

Бактерии, където е храната. Според учените около половин милион бактерии живеят на няколко сантиметра от кухненска мивка. Ако искате да се отървете от тях, трябва да изсипете белина в мивката два пъти седмично. Не забравяйте за хладилника, защото по дръжките му и на тези места, където се съхранява храна, се натрупват и бактерии, които трябва да бъдат изхвърлени. Избършете тези места поне веднъж седмично с топла вода и препарат.

2

миксер

Докосвайки кранчето с мръсни ръце, ние допринасяме за развитието на патогенни микроби. Всеки ден е необходимо да се извършва дезинфекция на кранове в кухнята и в банята. Известно е, че микробите са в състояние да живеят дълго в условия на висока влажност, затова се препоръчва да се съхраняват хартиени кърпи в банята, в случай на заболяване на някой от членовете на семейството.

3

Детски играчки

Веднъж в устата на детето, детските играчки причиняват чревни инфекции. В резултат на което е необходимо редовно да ги миете със сапунена вода, това ще помогне да се предпазят децата ви от болести.

4

Дистанционно управление, клавиатура и телефони

На повърхността на телефони, компютърни мишки и клавиатури, контролни панели се образуват голям брой микроби, така че използвайте специални средства за ежедневна грижа за дезинфекция.

5

Дръжки и ключове за врати

Дръжките и превключвателите на вратите също изискват специално внимание. Дръжките трябва да се измиват със сапунена вода, а за превключвателите е необходимо да се използват специални средства, за да не страдат от токов удар.