Logo decormyyhome.com

Каква е разликата между пластмасовите тръби от другите

Каква е разликата между пластмасовите тръби от другите
Каква е разликата между пластмасовите тръби от другите

Видео: Какви са разликите между карбоновите и неръждаемите маламашки? 2024, Септември

Видео: Какви са разликите между карбоновите и неръждаемите маламашки? 2024, Септември
Anonim

Металопластичните тръби имат няколко несъмнени предимства пред останалите видове на тези продукти. Монтажът на такъв тръбопровод е прост, а комуникациите са надеждни и трайни.

Image

Инструкция за употреба

1

Пластмасовите тръби съчетават най-добрите качества на полипропилен и метал, така че производителността на тези продукти е много висока. Металопластичната тръба е многопластова. Всяка от черупките му е висококачествен PEX полиетилен, който му осигурява гъвкавост. Това е важно предимство на металопластиката пред полипропилена и метала, в които няма пластичност.

2

Значително по-голямата гладкост на вътрешната повърхност на пластмасовите тръби осигурява висока пропускателна способност с по-малък диаметър. Грапавостта на полиетилена PEX е 10 пъти по-ниска от тази на полипропилен, мед и месинг и 20 пъти по-ниска от тази на стоманата. Поради това металопластичният тръбопровод е по-компактен, комуникациите могат да бъдат положени на трудно достъпни места. Освен това, за нормалното функциониране на системата са необходими по-малки помпи. По същата причина вътрешните стени на металопластичните тръби не забавят валежите, така че проходният отвор не се коксува.

3

Пластичността на тези продукти може значително да намали броя на съединенията. Това означава, че скоростта на монтаж се увеличава, използва се малък брой фитинги и се намалява хидравличното съпротивление. Друго предимство на металопластиката е стабилното задържане на формата по време на огъване. Липсата на вътрешни напрежения на материала позволява да се увеличи неговият живот.

4

За разлика от тръбите, изработени от метал и сплави, металопластиката е електрически безопасна. Не предава шум и вибрации, което привлича вниманието на потребител, живеещ в жилищна сграда. Възможността за корозия в металопластичните тръби е изключена, следователно, течове по тази причина са невъзможни.

5

Високата якост на тези продукти се осигурява не само чрез използване на PEX полиетилен в техния дизайн, но и от наличието на алуминиева верига. Налягането на спукване на тръбата надвишава 70 бара, което е много висока скорост. За разлика от полипропиленовите и металните тръби, металопластиката позволява използването на агресивни течности и газове като охлаждаща течност. Причината за неговата химическа устойчивост

6

Предимството на този материал е, че той не се нуждае от външна защита. Той не се нуждае от боя или слой антикорозионен състав, който е необходим за метални изделия. Параметрите на устойчивост на топлина за всички видове тръби са почти еднакви, но метал-пластмасата значително печели в простотата, надеждността и скоростта на монтаж. С него можете да внедрите всяка система за окабеляване от скрит и отворен тип.