Logo decormyyhome.com

Какво е времето за готвене на безалкохолни яйца

Какво е времето за готвене на безалкохолни яйца
Какво е времето за готвене на безалкохолни яйца

Съдържание:

Видео: Равиоли с крема сирене и яйца-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-21.09.2017 г. 2024, Септември

Видео: Равиоли с крема сирене и яйца-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-21.09.2017 г. 2024, Септември
Anonim

Яйцата са незаменима и здравословна храна за хората. Те могат да бъдат приготвени по различни начини. Меко сварените яйца са едно от тях. Колко време е необходимо да ги готвите в този случай?

Image

Яйцата съдържат огромно количество полезни витамини и минерали. Първо, той е естествен източник на протеини за човешкото тяло. Те съдържат и полезен холестерол, който се усвоява перфектно от хората. Витамин D помага за усвояването на калция и спомага за укрепването на костите и зъбите.

Въпреки големия брой полезни свойства на яйцата, е необходимо да се следват някои препоръки за употребата им в храната. Яйцата се ядат най-добре сутрин за закуска. Така те се усвояват по-добре от човешкото тяло и не причиняват никакви негативни последици, свързани с храносмилателни разстройства и тежест в корема.

Яйцата могат да се използват за закуска. Те се добавят в салати, сандвичи, супи.

Яйцата могат да бъдат варени твърдо сварени или меко сварени. Меката преварена вода запазва по-полезни витамини за човешкото тяло. Следователно този метод е най-добрият вариант за готвене на яйца.

Как да готвя яйца с меко варене

На ден човек трябва да изяде поне едно яйце. Е, най-максималната доза е използването на 2-3 яйца. За да ги приготвите на безалкохолно, се нуждаете от малък съд. За да направите това, всяка метална чаша или тиган е подходяща. В нея се налива вода и се слага на огън. Щом течността заври, с помощта на лъжица спуснете яйцата в тигана и гответе 1 минута. След това огънят се изключва и яйцата се оставят във вряща вода за още 3-4 минути. След това меко сварените яйца ще бъдат готови.

Има и студен начин за приготвяне на безалкохолни яйца. Първо в тавата се слагат яйца, а след това се налива студена вода. Поставете на огън и гответе за 3-4 минути след като заври вода. Ако трябва да получите по-течен жълтък, след това изключете огъня рано.

Какво да направите, така че яйцата да не се спукат по време на готвене

Image

Много често по време на готвене черупката на яйцата се счупва и част от протеина изтича. Това нарушава процеса на готвене. За да избегнете това, трябва да знаете някои функции.

За варене на яйца се избира контейнер, съответстващ на техния брой. Необходимо е по време на този процес те да са тясно съседни един с друг. Също така, преди готвене, водата може да бъде леко осолена. Това ще предпази черупката от напукване. Трябва да готвите яйца, които са били на стайна температура от известно време. Твърде студените храни губят формата си по-бързо.