Logo decormyyhome.com

Как да започнете да почиствате къщата

Как да започнете да почиствате къщата
Как да започнете да почиствате къщата

Съдържание:

Видео: Как почиствам дома ни 2024, Юли

Видео: Как почиствам дома ни 2024, Юли
Anonim

Чистотата в къщата е ключът към здравето и доброто настроение на всички членове на семейството. Затова почистването трябва да се извършва редовно. Всяка домакиня сама решава откъде да започне този процес, но въпреки това е най-добре, ако започнете с трудни места, като баня, тоалетна и кухня.

Image

За да не почистите къщата, не се измъчвайте, следвайте няколко основни правила:

1. Добро настроение. Включете любимата си музика и като цяло помислете колко е хубаво да бъдете в чист апартамент или къща.

2. Решете колко време сте готови да отделите за почистване. По-добре е да го направите за няколко часа, а не да го разтягате цял ден.

3. Задайте за себе си ясна последователност от действия: вакуумирайте, отстранете праха от мебели и уреди, почистете мивката, печката и т.н.

4. Проверете къщата след почистване.

Кухнята

Най-добре е да започнете да почиствате къщата с кухнята. Измийте всички съдове, почистете добре мивката, избършете маси, печка, врати на шкафа. Не забравяйте да почистите съдовете на място, тогава кухнята ще стане много по-свободна. Сега остава да измиете пода и това е - стаята е идеално чиста.

Баня и тоалетна

След кухнята започнете да почиствате банята и тоалетната. Третирайте банята, мивката, тоалетната чиния със специален препарат и оставете агента да действа 5-10 минути. След това изплакнете с чиста вода и избършете повърхността със суха парцал или гъба. Не забравяйте да почистите огледалото за врати и шкафовете в банята (ако има такова) с препарат за почистване на стъкло. Освен това, не забравяйте да избършете всички рафтове, да измиете сапунената чиния и да поставите в нея ново парче сапун, тъй като останките значително развалят външния вид на стаята.

Дневна и спалня

Тези стаи са един вид лице на вашия дом, съответно, винаги трябва да бъдат в перфектна форма. Започнете да чистите в хола или спалнята (решете откъде да започнете) с неща - ако те лежат някъде, съберете ги и ги поставете на места: на рафтове, в килер и т.н. След това използвайте специален инструмент или обикновена мека гъба, за да премахнете праха от мебели и уреди. Ако има килими или килими, вакуумирайте ги и избършете откритите места с влажна кърпа или моп.

Почистването ще стане много по-лесно, ако използвате например кофа с функция за изстискване на парцали, механични мопове, специални кърпички за почистване, гъби с твърд слой, които помагат за премахване на различни петна, както и специални средства за грижа за мебели. Не пестете от качеството на такива средства, тогава почистването ще бъде много по-лесно и просто. И най-важното е, че този процес няма да бъде толкова уморителен за вас, както преди.

Свързана статия

Колко лесно е да свикнеш дете да поръчва