Logo decormyyhome.com

Характеристики на готвене в бавна готварска печка

Характеристики на готвене в бавна готварска печка
Характеристики на готвене в бавна готварска печка

Съдържание:

Видео: Готварска печка Finlux FLCM 6000A 2024, Септември

Видео: Готварска печка Finlux FLCM 6000A 2024, Септември
Anonim

След като стана популярен преди няколко години, ултрамодерно устройство, което прилича на голям тиган, оборудван с електрическа жица, саксия с кутии е любим на домакините, самотните мъже и всички, които са свикнали да разпределят правилно времето си и е почитател на качественото и здравословно хранене.

Image

Готвенето в бавна готварска печка е изключително просто. Снабден с много подробни, почти стъпка стъпка инструкции и книга с най-добрите рецепти, като правило има удобен панел и дъска, той е не само достъпен дори за човек, далеч от технологиите, но също така прави лесно и просто да се изработват сложни ястия, които по-рано изглеждаха недостъпни и сложни.

Общи принципи

По правило всеки мултикукър има няколко режима на готвене наведнъж, които трябва да бъдат избрани в зависимост от намерената рецепта, може да бъде пържене или варене, всякакъв вид задушаване, задушаване, печене и много други функции, налични в закупения от вас модел. След като намерихте желания метод за обработка на ястието, струва си да преминете към избора на самия продукт, може да бъде месо, зеленчуци, зърнени храни, риба.

Не забравяйте да зададете необходимото време за готвене. За зеленчуците, с правилни пропорции и сравнително малки филийки, това може да бъде около 20 минути, зърнените култури ще изискват от 20 до 40, задушаването, в зависимост от качеството и възрастта на взетото месо, може да изисква 1-2 часа свободно време.

Разбира се, обичайните рецепти ще трябва да бъдат адаптирани за бавна готварска печка. Така че, трябва да се отървете от излишната месна мазнина, в противен случай купата на устройството просто ще бъде заровена в мазен сос, което ще лиши ястието от вкус. Осоляването на месо също е необходимо преди полагане, а не просто поръсете с подправка, но настържете и оставете за 7 минути, така че влакната да поемат сол.

Гарнитурите се приготвят най-добре отделно от свинско и говеждо месо, тъй като времето за готвене е различно. Оптимално е да се готви месо, а след това в собствен сос - гарнирайте. Много вкусно. Вярно е, че има изключение, така че е напълно възможно да се приготвят едновременно пилешко и ориз, пилешко и картофи.

Има тайна за готвене във фурна за печене. Много неопитни потребители се сблъскват с проблема да извадят готовата торта от формата. Отделете време: оставете ястието да се охлади за 10 минути, след което просто обърнете купата в голяма чиния. Печенето лесно напуска съда, но само при условие, че не забравяте да намажете стените с масло преди да поставите тестото.

Бавната готварска печка ви позволява да изберете и зададете режима на така нареченото отложено време, това е необходимо, когато трябва да приготвите прясна каша за закуска за деца или да приготвите вечеря до момента, в който дългоочакваните гости пристигат, дори когато сте твърде мързеливи да станете от леглото или трябва да излезете за известно време от дома. Режимът на отопление ви позволява да запазите готвеното ястие свежо и топло до изваждането му.

Купата за мултикукър изисква малка обработка със зеленчуци или масло, което създава икономичен ефект от изнемогващи продукти, което ви позволява да запазите всички полезни микроелементи и витамини.