Logo decormyyhome.com

Как да почистите стаята

Как да почистите стаята
Как да почистите стаята

Видео: Почисти Си Стаята: Трикове, Хитрини, Рециклиране |Denitsa Hristova 2024, Юли

Видео: Почисти Си Стаята: Трикове, Хитрини, Рециклиране |Denitsa Hristova 2024, Юли
Anonim

Почистването на стаите често се забавя с цял ден. И причината за това е неправилно планирано време. Възможно е да почистите стаята добре и бързо, ако използвате някои препоръки.

Image

Ще ви трябва

  • - памучни парцали;

  • - почистващи препарати;

  • - пластмасови торби за боклук

Инструкция за употреба

1

За да започнете, се отървете от разсейващи фактори: изключете телевизора, компютъра. За да се развеселите, включете любимата си радиовълна или просто музика. Отворете завесите, така че стаята да е светла. Можете да отворите прозореца или прозореца. В помещението трябва да присъства чист въздух.

2

Съберете първо всички боклуци. За целта вземете обикновена пластмасова торба за боклук. Не отказвайте този артикул, дори ако смятате, че той няма да е необходим. В този процес ще видите колко ненужни парчета хартия и боклук сте натрупали.

3

Поставете всички неща на местата си. Занесете мръсно пране в банята, като се подготвяте да го измиете. Движете се по стаята последователно, като подреждате всеки ред в ред. Не забравяйте за килера с нещата. Почистването не трябва да е повърхностно, така че разгледайте по-отблизо стаята.

4

Почистване на стаята от прах. Мокрото почистване е съществена част от стремежа към чистота. Намокрете чиста кърпа в топла вода, като добавите например няколко капки лимонов сок. Изтрийте праха, като започнете от горните рафтове на шкафа. След това избършете первазите на прозореца и домакинските уреди (телевизор, компютър, магнетофон и др.). Не забравяйте: много прах се натрупва и върху мека мебел, затова използвайте прахосмукачка или използвайте влажна четка или гъба за почистване на мебелите. Последната стъпка в борбата с праха е почистването на пода. Избършете го с парцал или моп, като не забравяте за дъската.

5

В края на почистването на стаята обърнете внимание на стъклото и огледалата. Блясъкът им ще помогне на стаята да изглежда наистина добре и чисто почистена. За да направите това, използвайте специално почистващо средство, което може да бъде закупено във всеки отдел за домакински химикали, или избършете повърхността с топла вода, като добавите към нея няколко капки амоняк. След това избършете чашата на сухо с хартиени кърпи, за да не оставите ивици.