Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от лошите миризми в апартамент

Как да се отървете от лошите миризми в апартамент
Как да се отървете от лошите миризми в апартамент

Видео: Как да се отървете от лоша миризма в колата | AUTODOC 2024, Юли

Видео: Как да се отървете от лоша миризма в колата | AUTODOC 2024, Юли
Anonim

Лошите миризми в апартамент могат да се появят по различни причини. Някои чисти неща могат да придобият неприятни миризми. Има няколко начина за справяне с подобни неприятности. При правилния подход миризмите от апартамента могат да бъдат премахнати за няколко дни.

Image

Инструкция за употреба

1

На първо място, уверете се, че миризмите, натрупани в апартамента, са се образували в него и не са проникнали от улицата. Ако случаят е такъв, може би проветряването на стаите ще ви помогне да се отървете от тях. Отворете всички прозорци в апартамента и го оставете да се напълни с чист въздух. Във всеки случай този метод ще помогне да се премахне неприятната миризма поне за известно време.

2

Намерете източници на лоши миризми. Проверете всичките си ежедневни дрехи, особено обувките за остри миризми. Тези неща много често причиняват такива неприятности. Опитайте се да сушите дрехите и обувките си всеки път на открито или в близост до радиатори. Ако е възможно, вземете обувките си навън или на балкона.

3

Друг често срещан източник на неприятни миризми е хладилникът. Храната, съхранявана в хладилника, постепенно я изпълва с най-различни миризми. С течение на времето тези миризми започват да придобиват неприятен оттенък и се разпространяват в целия апартамент. Опитайте се да миете хладилника колкото е възможно по-често. Проверете работата на вентилационния канал във вашата кухня, ако той е запушен, ако изпуска въздух. Никога не покривайте вентилационния отвор и не го запушвайте с чужди предмети.

4

Редовно провеждайте мокро почистване в апартамента, често организирайте пролетно почистване. На първо място, старателно измийте твърдите повърхности (подове, маси, тапети за миене и т.н.), използвайте почистващи препарати, за да премахнете натрупаната мазнина върху тях. Ако в апартамента ви има килими, вероятно е миризмата да дойде от тях, особено ако имате домашни любимци. Почистването на килими е доста трудно. За да се отървете от миризмите, може да се наложи да се обърнете към помощта на специалисти.

5

Използвайте освежители за въздух или специални аромати. Дестилираният бял оцет може да се използва като освежител. Малко количество оцет ви позволява да се отървете от цигарения дим, миризмата на въглища, както и неприятните миризми в хладилника и фурната само за един ден. Можете също така да използвате специални ароматизирани свещи, за да придадете свежест на въздуха. Трябва обаче да се помни, че те крият само миризми, използвайте ги само ако други средства не ви помогнат.