Logo decormyyhome.com

Как да измиете пуловер у дома

Как да измиете пуловер у дома
Как да измиете пуловер у дома
Anonim

Дамско яке - дрехите са красиви и топли, но се замърсяват също като останалите. Можете да измиете пухеното яке у дома с ръце или в пералнята, но трябва да подходите към тази процедура възможно най-внимателно.

Image

Необходимо е да измиете надолу якета с помощта на меки почистващи препарати, оптималната температура на водата е 30-35 градуса. По-добре е да използвате специален препарат за измиване на якета - той може да бъде закупен в магазините за спортни стоки.

Преди да измиете пухеното яке в машината, развържете козината от качулката и, ако е необходимо, самата качулка. Свалете колана, проверете джобовете. Всички копчета, ципове, копчета трябва да бъдат закопчани. Ако продуктът е лек и маншетите са мръсни толкова, те трябва да се почистват с четка и сапун преди измиване.

Изпирането на пухеното яке в колата трябва да се извършва в деликатен режим. Някои домакини слагат няколко барабани за тенис в барабана. Ако има опасения, че надолу якета ще се надуе по време на измиване, можете да поставите голяма кърпа в машината с нея, която леко ще изтръгне продукта. Като алтернатива можете да използвате режим без спин. Долно яке трябва да се накисва с прах за няколко часа, разтривайте добре мръсните места. Изплакнете продукта и измийте в машината, без да се върти. Ще е необходимо да стиснете надолу якета с ръце, след което да го поставите върху сушилнята. При сушене е необходимо периодично да разклащате надолу якета, така че пухът да не се слепва вътре.

След измиване пухеното яке може да има много грозен външен вид поради факта, че пухът пада отвътре. За да предотвратите това да се случи, в процеса на сушене разклатете пухеното яке няколко пъти, за да разпределите по-равномерно пух, като същевременно го държите на подгъва. Бездомните бучки пух е по-добре да разглобявате с пръсти. Можете да използвате прахосмукачка - извадете накрайника и тръбата по вътрешната част на пухеното яке, това ще помогне на пухът да победи добре и да лежи по-равномерно.