Logo decormyyhome.com

Кога да изхвърлите ежедневните неща

Кога да изхвърлите ежедневните неща
Кога да изхвърлите ежедневните неща

Видео: ТОП 10 ЕЖЕДНЕВНИ НЕЩА, направени за МИЛИАРДЕРИ 2024, Септември

Видео: ТОП 10 ЕЖЕДНЕВНИ НЕЩА, направени за МИЛИАРДЕРИ 2024, Септември
Anonim

Почти всички неща имат собствен експлоатационен живот, след което стават неподходящи и дори могат да навредят на здравето на собствениците си.

Image

възглавнички

Прахът се натрупва в възглавниците, което допринася за появата на кърлежи и бъгове, които са източник на алергии. Можете да използвате пухена или синтетична възглавница за не повече от пет години. Освен това на всеки шест месеца е необходимо да го изсушавате на слънце или в близост до батерии. Всяка година можете да давате възглавници на специални служби, където могат да се изсушат.

чехли

Носенето на чехли не се препоръчва повече от година. В домашните обувки гъбата е много често срещана. Купете чехли, които можете да перете в пералнята за дома.

кърпи

При редовна употреба и често измиване тъканта на продукта се унищожава и развитието на микроби. Срокът на експлоатация зависи от плътността на кърпата. Хавлиените кърпи се препоръчва да се сменят на всеки три години.

ръкойка

Естествена или синтетична кърпа трябва да се сменя на всеки шест месеца. В топла и влажна среда бактериите и микробите се чувстват най-добре и не могат да бъдат отстранени със сапун и вода.

четка за зъби

Направете правило да сменяте четката си за зъби веднъж на три месеца, особено при най-малката деформация на четините. Ако я заведете в болница, санаториум или на почивка, тогава не я прибирайте обратно у дома, а я изхвърлете.

Бръсначи за еднократна употреба

Те са много трудни за измиване и има риск от развитие на патогенни бактерии, и в резултат на това може да възникне възпаление на космените фоликули. Не използвайте такива бръсначи многократно.

За да се поддържа здравето, човек трябва да използва и следи правилно нещата в ежедневието, а също така да помни не само срока на годност на стоките, но и срока на експлоатация.