Logo decormyyhome.com

Как да изберем икономичен нагревател

Как да изберем икономичен нагревател
Как да изберем икономичен нагревател

Съдържание:

Видео: Икономични системи на подово отопление: инфрачервено отоплително фолио и водна отоплителна тръба 2024, Юли

Видео: Икономични системи на подово отопление: инфрачервено отоплително фолио и водна отоплителна тръба 2024, Юли
Anonim

В момента пазарът на климатично оборудване предлага на потребителите богат избор от различни опции за отопление на почти всяко помещение. Можете да използвате топлинни вентилатори, маслени радиатори, инфрачервени нагреватели и конвектори. За да вземете решение за избора на най-икономичния нагревател, струва си да вземете предвид отличителните характеристики на всеки от видовете тези домакински уреди.

Image

Вентилатор за топлина

Принципът на работа на топлинен вентилатор е доста прост: керамичен елемент или електрическа спирала се нагрява под въздействието на консумираната електроенергия, докато вентилаторът носи топлината, генерирана около стаята. Такова устройство е лесно и ефективно за използване.

Този нагревател има няколко режима, което ви позволява да изберете желаната мощност. Топлинният вентилатор е лесен за пренасяне и се вписва идеално във всеки интериор. Той е доста икономичен нагревател по отношение на консумацията на енергия. Въпреки това, такова устройство изгаря кислород, а също така създава повишен шум при високи скорости на вентилатора.

Маслен охладител

В масления охладител активният елемент интензивно загрява маслото, което циркулира в запечатан корпус. Мощността на устройството трябва да бъде избрана въз основа на размера на отопляваното помещение. Такъв нагревател е надежден и издръжлив. В допълнение, той е почти безшумен и има достъпна цена.

Въпреки това си струва да запомните, че по време на работа външните стени на устройството достигат високи температури, така че трябва да бъдете внимателни, когато сте в контакт. Масленият охладител изразходва доста много енергия. Въпреки това, поради своите предимства, това устройство често се използва за отопление на апартаменти. Устройството е оборудвано с колела и може лесно да се прехвърля от една стая в друга.

конвектори

Такова устройство работи поради естествената конвекция на въздуха в стаята. Нагревателят затопля студени потоци, попадащи в долната част на устройството поради разликата в налягането. Топлият въздух излиза през горните решетки.

Колкото по-ниско е инсталиран конвекторът, толкова по-висока ще бъде неговата ефективност. Това устройство е удобно за използване поради малкия си размер. Той е безшумен и огнеупорен. В сравнение с горните нагреватели, конвекторът консумира по-малко електрическа енергия. Сред недостатъците може да се отбележи доста високата му цена.