Logo decormyyhome.com

Акценти за голяма реколта от домати.

Акценти за голяма реколта от домати.
Акценти за голяма реколта от домати.

Видео: Доматите: от семена до реколта 2024, Юли

Видео: Доматите: от семена до реколта 2024, Юли
Anonim

Бране и отглеждане на разсад от домати - какво трябва да знаете? Добрата изобилна реколта от домати изисква поне двоен избор, някои градинари дори правят това 3 пъти.

Image

Няма нужда да се страхувате от бране, доматите реагират много добре на трансплантации, не е необходимо внимателно да изкопаете, както аз го наричам, гръбначния стълб. Поливайте растенията и смело издърпвайте всяко от тях. Кореновата система трябва да остане непокътната - имайте предвид, че доматите лесно растат корени и започват нови. Изкопайте растението в земята до самия котиледон. Трябва да изберете ден, който е добър за трансплантация на календар, и да го направите вечер или сутрин, просто не в жегата. Прибирането се прави за първи път, когато се появи вторият истински лист, втори път - докато храстът расте, третият - според вашето желание. Когато първите листа поникнат от доматите, започваме да ги поръсваме с разредена суроватка или немазно мляко. Пропорция - 1 чаша мляко напитка на 1, 5 литра вода. Защо се прави това? 2 сериозни причини: предотвратяване на болестта при късна болест и гъбични заболявания, повишена производителност на растенията. Пръскайте сутрин няколко пъти седмично, докато разсадът стане на леглото.

Има един забележителен начин да увеличите добивът на домати няколко пъти. Когато разсадът ни е пораснал малко, ги гмуркаме не по един, а по две в чаши. Чакаме стъблата на нашия разсад да станат по-силни и да растат. Сега започваме процеса. Вземаме острието и внимателно изстъргваме кожния слой от стъблата. Но не напълно, а само на страните, обърнати един към друг. След това облягаме стъблата с открити страни една към друга и ги увиваме с прилепнал филм. Скоро стъблата ще растат заедно и преди кацане на градината ще отрежем по-слабия връх. Ще получим мощно растение с двойна коренова система, даващо множество клъстери домати. Растителният сорт за удвояване трябва да бъде един и същ.

Доматите след засаждането в градината не е необходимо да се поливат много и често. Те обичат да поливат под корена 1-2 пъти седмично. Ако имате възможност, по-добре е да използвате шпакла за жартиера, а не за пръчка, основното е да я дърпате плътно. Цената на асма е от 20 рубли на метър до 150. Взех я за 20, тя е тънка и здрава с широки клетки, просто не е необходима за жартиера.

От атаката на мечката не издърпвайте доматите си от чашките. Внимателно отрежете дъното и повдигнете самата чаша. Така че погребете, част от чашата под земята, част - над нея. Едно ненаситно насекомо няма да може да пререже пластмасата. Каквато и да е мечката, не я трови. Тя разхлабва почвата, проправяйки се в нея. По-добре се опитайте да нахраните таралежите на вашия сайт. Любимото им лакомство е мечката.

Някои съветват да свалят кореновата част в найлонови торбички. Вземат се тънки дамски чорапогащи, като са служили сами и са нарязани на парчета. След това върху всяко отрязано парче се връзва възел от едната страна. Толкова за чантата. Едно растение попада в него и седи в почвата. Капроновият слой пречи на мечката и корените спокойно преминават през нея и растат по-нататък. Но не бих препоръчал този метод. Защо? Попитайте жените какво е да носиш найлонови чорапогащи в жегата. През деня капронът се загрява, нощем бързо се охлажда. Растенията също ще бъдат изключително неудобни в такава броня.