Logo decormyyhome.com

Как да инсталирате овлажнител

Как да инсталирате овлажнител
Как да инсталирате овлажнител

Съдържание:

Видео: Maintenance Copier Fuser RICOH MPC3002 MPC3502 MPC4502 sc544 2024, Юли

Видео: Maintenance Copier Fuser RICOH MPC3002 MPC3502 MPC4502 sc544 2024, Юли
Anonim

Във всяка стая хората обръщат внимание на температурата и чистия въздух, за да създадат комфортна среда. Освен това не трябва да забравяме за един от основните фактори - влажността.

Image

Количеството водна пара във въздуха оказва значително влияние върху тялото. Оптималното съдържание на влага е 35-40%. Когато е снижен, дори напълно здрав човек се чувства уморен и сънливост се появява в него. Намаляването на влажността води до увеличаване на суспендирания прах, което често причинява алергични и други заболявания.

Видове устройства, способни да повишават влажността

Най-простият овлажнител може да се счита за традиционно устройство от студен тип. В него вентилаторът задвижва въздуха през специални филтри. Този принцип на работа позволява не само да се повиши нивото на влажност, но и да се изчисти цялото пространство от прах. Периодичната обработка на филтрите постепенно води до унищожаване на всички суспендирани частици във въздуха в помещението.

По-сложен овлажнител, пара, загрява водата до 100 градуса, тоест до газообразно състояние. Предимството му е смъртта на микроорганизми и бактерии при висока температура. Парата, влизаща във въздуха, може да се нарече екологична. По-съвременните устройства използват ултразвуков метод за получаване на фино разделена водна смес. В същото време специални пиезоелектрични елементи разграждат водата в микрокрипки, които осигуряват необходимата влажност.

Работата на устройството зависи от правилното местоположение.

Какъвто и да е принципът на работа на овлажнителя, има общи правила за тяхното инсталиране. Трябва да се помни, че всички те са проектирани за работа в затворени помещения. Въз основа на това инсталирането на овлажнител в чернова няма да има значителен ефект. Най-доброто място може да бъде отоплителен радиатор. Увеличеното движение на въздуха създава благоприятни условия за запълването му с влага.

Един от факторите, на които рядко се обръща внимание, е определянето на определена влажност. Увеличаването на водната пара в атмосферния въздух над 50% престава да има положителен ефект и започва да причинява вреда. Ето защо е препоръчително да закупите овлажнители с автоматична система за управление.