Logo decormyyhome.com

Как да използвате термична пот

Как да използвате термична пот
Как да използвате термична пот

Видео: HOW TO PRINT MUGS USING SUBLIMATION 🌱 Detailed step-by-step in 16 minutes with time & print settings 2024, Юли

Видео: HOW TO PRINT MUGS USING SUBLIMATION 🌱 Detailed step-by-step in 16 minutes with time & print settings 2024, Юли
Anonim

Термопотът е вид хибрид на чайник и термос. Един домакински уред всъщност е много удобен. Собствениците на термопот могат да пият чай веднага след като имат такова желание - без да чакат вряща вода. Отговорът на въпроса как да използвате термичната пот е напълно прост.

Image

Инструкция за употреба

1

Напълнете термичния поток с обикновена чешмяна вода. Не е необходимо устройството да се поставя под чешмата. В допълнение към топлинната пот ще бъде хубаво да закупите кофа от 1, 5-2 литра. Такива чинии се продават във всеки магазин за хардуер. Също така, хората, които търсят отговора на въпроса как да използват термопота с удобство, можете да закупите за него кана със същото изместване. Но можете, разбира се, да излеете вода в термична пот и обикновена халба или буркан. Налейте вода до максималното ниво, посочено вътре в уреда.

2

Затворете капака на уреда, натиснете бутона "Кипване" и изчакайте, докато водата заври. Загрява водата на котлона толкова бързо, колкото всеки електрически чайник. Разбира се, устройството първо трябва да бъде свързано към мрежата. Режимът на отопление преди кипене е желателно да се избере най-големият.

3

След като водата започне да кипи, превключете топлинната пот към режима на отопление, от който се нуждаете. За да направите това, натискайте бутона за превключване “Select”, докато червената лампичка не изгасне до желаната температура на капака на инструмента. Температурни условия в различни марки устройства като термична пот, инструкцията за употреба позволява използването на различни. Най-често тя е 60, 80, 90 и 98 С. След като врялата вода се охлади, устройството ще поддържа температурата си на нивото, зададено от собствениците за неограничено време.

4

За да излеете течност в чаша, поставете чаша под чучура на устройството и натиснете съответния бутон на капака на устройството. Понякога водоснабдяването се включва в топлинните потоци и с помощта на кран. Също така в продажба има модели, в които трябва последователно да натискате два бутона. Единият от тях е отговорен за блокирането на изтичането на вода, вторият - всъщност отваря кранчето. Водата ще изтече от топлинната пот, само ако червеният индикатор свети до бутона за заключване.

5

В някои случаи схемата за термична пот също предвижда възможност за нагряване на вода до определено време. В такива модели на покрива има бутон "Таймер". Щраквайки върху него, чрез превключване можете да изберете необходимото време за отопление.

6

Когато използвате термична пот, не забравяйте винаги да има вода в нея. В противен случай устройството може да изгори и въпросът за това как да използвате термоптата ще стане без значение. Мониторингът на нивата на водата в съвременните устройства като термична пот е много лесен. За да направите това, дори не е необходимо да отваряте капака на устройството. Всички модели термополи имат пълна скала на предния панел.

7

От време на време обезмаслете електрическата термична пот. Тази процедура трябва да се извършва със същата честота, както за обикновен чайник. Мийте се като чайник, точно под крана не може да се нагрее. Разрешено е да се използват всякакви домакински продукти за отстраняване на накип. Например, за тази цел може да се използва лимонена киселина.

8

Както можете да видите, отговорът на въпроса как да използвате термична пот всъщност е изключително прост. В някои устройства от това разнообразие, наред с други неща, има и бутон „Почистване“. В такава термо пот, за да премахнете котлен камък, просто трябва да излеете разтвор на лимонена киселина. След това щракнете върху бутона. След известно време стените на колбата на устройството ще станат чисти.