Logo decormyyhome.com

Трябва ли да проветрявам гардероба с дрехи

Трябва ли да проветрявам гардероба с дрехи
Трябва ли да проветрявам гардероба с дрехи

Съдържание:

Anonim

Не всеки е сигурен, че понякога е необходимо килер с дрехи за проветряване. Някой е банално твърде мързелив, за да направи това, но някой не вижда необходимостта от тази процедура. Всъщност вентилацията на шкафа трябва да се извършва от време на време.

Image

Със сигурност сте забелязали, че миризмите са силно свързани с хората. От фината миризма, която идва от дрехите на човек, може да се каже много за него: какъв парфюм харесва, използва ли климатик за спално бельо, пуши ли, има ли домашни любимци в къщата си и т.н. Ако в килера, в който се съхраняват дрехите, се е настанила неприятна миризма, тогава всички неща на човек умишлено се импрегнират с него, което може да създаде приятно впечатление сред останалите.

Лоша миризма в килера: как да се отървем от него?

Ако забележите, че нещата, съхранявани в гардероба ви с дрехи, излъчват специфична неприятна миризма, най-вероятно нещо не е наред с това парче мебели. Отделете време за изпразване на шкафа и старателно измийте всичките му вътрешни повърхности, като ги избършете на сухо. Поставете ароматни пликчета на рафтовете на шкафа, които, от една страна, ще добавят нежна миризма на мента или лавандула към елементите дрехи, съхранявани върху нея, а от друга, предотвратяват появата на молци в къщата ви, които могат сериозно да повредят гардероба ви.

От време на време съдържанието на шкафа трябва да се излъчва. За целта отворете прозореца и вратата в стаята, в която стои шкафа, за да осигурите постоянен поток свеж въздух в него, и отворете вратите на шкафа. Не трябва да съхранявате нещата в него, окачени близо един до друг - това ще анулира всичките ви усилия за проветряване на шкафа. Ако редовно извършвате тази процедура, тогава само това ще бъде отлична превенция за появата на молци във вашата къща, какавиди и ларви, от които най-много се страхуват от чернови в света.