Logo decormyyhome.com

Как лети дама върши домашна работа

Как лети дама върши домашна работа
Как лети дама върши домашна работа

Видео: Охранителка предлага сексуслуги в общежитие в Студентски град 2024, Юли

Видео: Охранителка предлага сексуслуги в общежитие в Студентски град 2024, Юли
Anonim

„Летящи домакини“ или летящи дами - последователи на системата, предложена от американката Марла Сили. Тази техника предполага управление на домакинството без излишни усилия, ежедневно изпълнение на предложените задачи. Системата отрича принципа на общо почистване, разделя домашната работа на малки порции и равномерно разпределя дните от седмицата.

Image

Ще ви трябва

  • - таймер;

  • - обувки с дантели;

  • - удобни и красиви домашни дрехи;

  • - торби за боклук;

  • - почистващи препарати;

  • - тетрадка за бележки.

Инструкция за употреба

1

За да станете истинска "летяща любовница", е необходимо да се изпълнят редица условия. Създателят на системата предлага да въведе ред и да обуе обувки с дантели, преди да започне работа. Мотивира и не позволява да се отпуснете. Жилището трябва да бъде разделено на зони за последващо почистване. Обикновено една зона включва една стая или двойка помощни помещения - например баня и тоалетна или входно антре и складово помещение. В зависимост от броя на стаите в къщата, броят на зоните може да варира.

2

Основният принцип на една летяща дама е да прекарва 15 минути всеки ден в почистване в една от зоните. Начинаещите трябва да съставят списък на произведенията, като посочват запрашаването на тавани в него, миене на подове под мебели, почистване на прозорци и други необходими неща. Работата в зоната се извършва в рамките на една седмица, след което е необходимо да преминете към следващата стая. През седмицата на почистване можете да обърнете внимание на най-уединените ъгли, докато редът винаги ще се поддържа в стаята.

3

Марла Сили препоръчва да се обърне специално внимание на чистата санитария. Начинаещите летящи дами се канят да чистят кухненската мивка и постоянно я поддържат в ред, избърсвайки след всяка употреба. Това мотивира да възстанови реда и поддържа начинаещата домакиня в необходимия тон.

4

Едно от основните правила на летящата дама е постоянното време. Купете си таймер и дайте на всяка работа не повече от 15 минути. Този режим ви позволява да не се уморявате от монотонността, като същевременно превръщате работата в интересна и скучна конкуренция със себе си.

5

15 минути за възстановяване на реда не са всички неща, които трябва да се правят ежедневно. Според системата на летящата дама трябва напълно да "постеляте" апартамента, като се отървете от боклука и ненужните неща. Изхвърлете ги или ги дайте на онези, които може да се нуждаят от тях. Започнете с големи блокажи, като постепенно подреждате запасите от храна в бюфета, сезонните предмети на мецанина, мини-складовете в килера и мазето. Основното нещо е да не бързате, хвърляйки само 27 предмета дневно. Задачата на летящата дама е да превърне почистването и боклука във вълнуваща игра.

6

Друг ежедневен ритуал е почистване на горещи точки. Така наречени места, където се натрупва боклук. Това може да е стол в спалнята, компютърно бюро, рафт в коридора. Безплатни горещи точки от боклук, случайни предмети, вестници, пазаруване. В идеалния случай, след няколко седмици почистване, „горещата точка“ трябва да престане да съществува. Възстановяването на реда в проблемните зони се дава само няколко минути сутрин и вечер.

7

Разработването на „съчетания“, малък списък със задачи, който се провежда ежедневно сутрин и вечер, също ще помогне за поддържане на реда. Сутрешната рутина може да включва почистване на леглата, почистване на клетките и тавите на домашни любимци, почистване на банята, зареждане на пералнята и съдомиялната машина. Вечер можете да готвите, желязо, да пометете подовете. Прекалено много време не бива да се отделя за съчетания - 15-30 минути на ден са достатъчни.