Logo decormyyhome.com

Отзиви за почистване с пара

Отзиви за почистване с пара
Отзиви за почистване с пара

Видео: Clean & Steam -Почистване с пара 2024, Септември

Видео: Clean & Steam -Почистване с пара 2024, Септември
Anonim

Паровият моп е нова машина, създадена специално за висококачествено и екологично почистване без използване на почистващи препарати. Универсалността и гъвкавостта на устройството му осигуриха голям брой фенове, но има и доста противници и разочаровани.

Image

Първоначално парният моп е проектиран за удобно и ефективно почистване на устойчиви на топлина повърхности - ламинат, килим, керамични плочки, порцеланови керемиди, плочки и др. Понастоящем домакините отбелязват, че парен моп с достатъчен брой дюзи ви позволява да почистите почти цялата къща (с изключение, може би, от пластмасови повърхности, които могат да се деформират от пара), парни дрехи и кожени изделия, да опресните спално бельо и възглавници и да полирате щори и огледала.

Дизайнът на парния моп е много по-опростен от този на прахосмукачка за пране. Състои се от дълга дръжка, основен работен механизъм и резервоар за вода. Теглото на парния моп е около три килограма, тоест той е достатъчно лек, за да почисти не само хоризонтални, но и вертикални повърхности, държейки го в ръка.

Цените на парните мопове се колебаят в доста широки граници (от 700 до 7000 рубли) и зависят от производителя и набор от допълнителни дюзи.

Потребителите, които наскоро закупиха многофункционално устройство, се радват, че парните мопове са лесни за сглобяване, няма трудности да измислят как да свържат части помежду си. Обикновено това са две до три съединения максимум. Дюзите могат да се овладеят във времето и да се определи емпирично коя е по-подходяща за почистване, например вътрешната камера на микровълновата фурна и коя е за отстраняване на плака в ставите на плочките в банята.

Отначало някои собственици на моп се оплакват от трудността при избора на подходяща мощност на пара за всяка повърхност. Линолеумът, например, изисква много повече енергия от ламинат. За да не сбъркате с избора на режим, най-надеждно е да следвате инструкциите.

Много домакини виждат предимствата на парен моп в способността да почистват труднодостъпни места, които не могат да бъдат достигнати с нормална прахосмукачка за пране: парен моп перфектно почиства мръсотията от ъгли във фурната в кухнята, въглеродни петна върху печката, които обикновено изискват дълго ръчно избърсване с разяждащи почистващи препарати. Също така собствениците на устройството казват, че такъв моп с удобна дръжка прави измиването на прозорци бърз и безопасен процес.

Според интернет потребителите най-добрите парни мопове са следните модели Karcher, H2O MOP X5, Black Decker FSM1630, Bissell, ARC 2014.

Потребителите отбелязват, че благодарение на мощна струя пара, устройството е в състояние да премахне най-устойчивите и най-стари петна от почти всяка повърхност. В допълнение, това е и дезинфекция. Парата се справя добре с бактерии, E. coli и акари. И ако у дома има домашни любимци, които все още не са овладели тоалетната, парният моп перфектно елиминира неприятните миризми.

Редица любовници на парен моп обаче нямат толкова високо мнение за нея. Недоволството възниква от отделните декларирани функции, бързи повреди, дефектни части, ниска ефективност на устройството, впечатляващи размери и трудност при носене. Трябва обаче да се отбележи, че повечето от гневните коментари принадлежат на хора, които са купили първоначално дефектно устройство или евтин фалшив.