Logo decormyyhome.com

Колко нетъкан тапет изсъхва?

Колко нетъкан тапет изсъхва?
Колко нетъкан тапет изсъхва?

Съдържание:

Видео: 10 Bedroom Mural Ideas 2024, Юли

Видео: 10 Bedroom Mural Ideas 2024, Юли
Anonim

Нетъканите тапети са добри сами по себе си, но има модели, които се използват само за боядисване. Докато тапетът не изсъхне, е невъзможно да се нанесе боя върху него или да се извърши друга работа по стените.

Image

Защо е важно да знаете времето за сушене на тапета?

Когато планирате ремонт, е необходимо да се вземе предвид не само приблизителното време на работа с този или онзи материал, но и периодът, за който новото покритие изсъхва напълно. Внимателно прочетете инструкциите за употреба, които са на всяка ролка тапети, и помнете времето, посочено там.

Материали от различни степени и от различни производители могат да се различават по време на сушене. Използвайте за брандиране на нетъкан тапет марката и вида на лепилото, които са проектирани специално за този материал. Ако вземете друго лепило, не можете да сте сигурни, че тапетът ще падне както трябва и че ще изсъхне стриктно в рамките на определеното време.

Сухите тапети са много по-тежки от сухите. Ако вие, като не чакате покритието да е готово, започнете да рисувате, тапетът, заедно с нов слой довършителен материал, просто ще падне от стената.

През целия период, отделен за сушене на нетъкан тапет, не можете да вършите друга работа в стаята, не можете да проветрявате стаята или да извършвате принудително сушене. Тягата е особено вредна за мокрите тапети - лепилото изсъхва неприемливо бързо и няма време да захване двете повърхности. В резултат тапетът или пада "палто" или се отлепва по краищата.