Logo decormyyhome.com

Направи си сам ремонт на кафе машина

Направи си сам ремонт на кафе машина
Направи си сам ремонт на кафе машина

Съдържание:

Видео: Направи си сам щампован бетон 2024, Юли

Видео: Направи си сам щампован бетон 2024, Юли
Anonim

Кафе машината може да спре да работи, да вари кафето правилно или да започне да издава странни шумове. Във всички тези ситуации работата започва с диагноза. Проверява се целостта на всички резервни части, проводници, контакти. Ако неизправността не може да се установи, по-добре е да вземете кафемашината за ремонт.

Image

Съвременните кафе машини са сложни устройства, състоящи се от различни сензори, сензори и компоненти. Повреди могат да възникнат както във връзка с известното италианско или швейцарско оборудване, така и с машини, произведени от Китай.

Възможно е сами да поправите кафе машини, но не във всички случаи. Понякога трябва да имате умения в работата с електрическо оборудване и инструменти, да знаете принципите на работа на блоковете. Ако все пак решите да го изпробвате сами, ще ви трябва:

  • отвертка;

  • клещи;

  • четка;

  • грес;

  • средства за почистване на хидравличната система.

Водата тече

Най-често това се дължи на запушване, причинено от мазнини от кафените зърна. Подобен ремонт на кафе машини във форумите се обсъжда много активно. Достатъчно е да изплакнете пръстена и седалката с нормална течаща вода. Ако има пукнатини по него, по-добре е частта да бъде заменена с нова. Ако фиксирането се извършва с мрежа, заключващият винт се разхлабва и мрежата се отстранява. Не забравяйте да проверите самия филтър.

По време на приготвяне на кафе от рога се появи свистене и съскане

Този проблем е по-често срещан в кафе машини, работещи със смляно кафе. Проблемът може да се дължи и на запушен филтър. Това води до свръхналягане. Кафето започва да се движи по-бързо, което причинява шум. Възможно е да се справите с неизправност, ако третирате филтъра с почистваща четка, а дупките - с клечки за зъби.

По време на продължителна работа на уреда може да възникне физическо износване на помпата. За да направите това, трябва:

  • изключете кафе машината от мрежата;

  • премахнете кошчетата;

  • разглобете кутията.

Помпата често се монтира на два винта. Те трябва да се развият, свалете маркучите. Препоръчително е да замените тази част с нова. Ако това не е възможно, ще трябва да издърпате електрическата част от корпуса, да изключите облицовката на помпата за високо налягане, да разглобите последния елемент.

Кафе машината не се включва

Такава неизправност може да възникне по различни причини. Ремонтът трябва да започне с проверка на електрическата връзка и целостта на кабела. Ако всичко е наред, можем да предположим, че една от защитите е работила. Проверете колко плътно е вратата.

Кафемашината може да откаже да работи, ако електродвигателят изгори, помпата се запуши или температурният сензор е повреден. Преди да отворите оборудването, внимателно прочетете инструкциите с подробно описание. Когато се задейства термичната защита с помощта на тестер, ние определяме съпротивлението. Ако индикаторът е равен на безкрайността, защитата ще трябва да бъде променена на нова.