Logo decormyyhome.com

Как да почистите петна от катран

Как да почистите петна от катран
Как да почистите петна от катран

Видео: Без пъпки, петна, черни точки и лунички | Моята грижа за кожата 2024, Юли

Видео: Без пъпки, петна, черни точки и лунички | Моята грижа за кожата 2024, Юли
Anonim

След разходка из гората могат да се появят петна от катран върху дрехите. Такива замърсители са трудни за отстраняване. Опитайте се да облечете дрехите си в чист вид у дома, като използвате достъпни средства.

Image

Ще ви трябва

  • - рафиниран бензин;

  • - керосин;

  • - растително масло.

Инструкция за употреба

1

Отстранете петна от катран с керосин или рафиниран бензин. Бъдете изключително внимателни, не всеки материал ще издържи на подобно лечение. Ето защо, преди да продължите с директно почистване, проверете тъканта за стабилност. Нанесете няколко капки от продукта върху шева или друга незабележима зона на продукта. Ако след няколко минути няма промени, можете да започнете да почиствате.

2

Намажете тампон от памук или марля в разтворител и нанесете върху замърсена зона на дрехи. Изчакайте 5-10 минути и избършете петна от катран от периферията до центъра. Когато приключите, изплакнете областта, която ще се третира под течаща вода. Измивайте дрехи на прах за упорити петна.

3

Опаковайте разваления предмет в найлонов плик и поставете във фризера. Оставете за няколко часа. Когато смолата се втвърди, разтривайте енергично материала с ръце или се опитайте да изстържете мръсотията с остър предмет, като острие за канцеларски нож или метална пила за нокти. Този метод не е подходящ за деликатни тъкани, изискващи нежна грижа.

4

Използвайте растително масло, за да премахнете следи от катран от кожени изделия. Нанесете малко количество масло върху замърсената зона на кожата и оставете за известно време. След това избършете петното с памучна подложка в посока от ръба към средата. Мазните следи могат лесно да се отстранят с течност за миене на съдове. В малко количество топла вода разредете 1 чаена лъжичка от продукта, навлажнете гъбата с пяна и обработете оцветената зона. След избършете с влажна кърпа.