Logo decormyyhome.com

Какъв цвят да боядисате стените в банята, ако подът е сив

Какъв цвят да боядисате стените в банята, ако подът е сив
Какъв цвят да боядисате стените в банята, ако подът е сив

Съдържание:

Видео: Боядисване с латекс 2024, Юли

Видео: Боядисване с латекс 2024, Юли
Anonim

Ако цветът на пода в банята е сив, тогава изборът на цветове за стените може да бъде доста широк. При избора обаче е необходимо да се вземат предвид особеностите на определена стая и индивидуалните предпочитания на жителите.

Image

Характеристики на избора на цветове в банята

Баните в стандартните апартаменти обикновено нямат прозорци, а липсата на естествена светлина винаги прави стаята мрачна и визуално не толкова просторна. Цветовата схема на банята трябва да бъде избрана, като се вземе предвид този фактор. Трябва да бъдете особено внимателни, когато избирате цвета на стените, тъй като те са тези, които задават основния тон.

Тъмните нюанси на стените правят интериора прост и стилен, но в банята този дизайн може да бъде изключително неуспешен. Дори при добро изкуствено осветление тъмните стени ще се смачкат, създавайки тежка атмосфера в стаята, което очевидно не допринася за релаксация. Нещо подобно може да доведе до прекомерен ентусиазъм към ярките цветове.

Червено, оранжево, синьо и други наситени цветове в малка стая започват да дразнят и депресират. Те трябва да се използват много пестеливо, като се ръководят от правилото: „по-добре е по-малко от повече“. Идеални за бани могат да се нарекат светли, неутрални, пастелни цветове. Те разширяват пространството, добавят светлина и не влияят на човешката психика.