Logo decormyyhome.com

Как да прикрепите тоалетна към канализационния щранг

Как да прикрепите тоалетна към канализационния щранг
Как да прикрепите тоалетна към канализационния щранг

Съдържание:

Видео: Ремонт на вертикален щранг - София, жк Обеля 2 2024, Юли

Видео: Ремонт на вертикален щранг - София, жк Обеля 2 2024, Юли
Anonim

Животът и продължителността на работа на тоалетната зависят много от качеството на нейната инсталация. Този процес включва укрепване на тоалетната към пода и правилното му свързване с щранг. Ако първата част от работата в повечето случаи се изпълнява без проблеми, то във втората част без необходимите знания могат да възникнат някои проблеми.

Image

Просто няма просто решение по отношение на свързването на тоалетната към канализационния щранг. Много зависи от това какъв вид заключение се използва във вашия апартамент или къща. Има три основни типа: вертикално, хоризонтално и косо изпускане. Естествено, тоалетната също трябва да бъде избрана от самото начало с дизайна, който е оптимален за източване на канализацията, в противен случай няма да е възможно да се осигури надеждна и плътна връзка. Освен това е важно да се вземе предвид самият материал на щранга, независимо дали става въпрос за чугунена тръба или PVC.

Общи разпоредби при свързване на тоалетната

Връзката с щранг трябва да е напълно стегната и здрава. Препоръчително е да избягвате старите опции, когато празнината между дюзата на тоалетната и изтичането на щранга се излива с цимент, като в този случай фугата може да се напука с течение на времето. Най-добре е да се ограничите до полимерни пълнежи или гумени уплътнения, маншети. В никакъв случай точките на кръстовище, различни скоби и удължителни кабели не създават още едно отклонение, в което ще се натрупват вода и канализация.

Ако е необходимо да се използват допълнителни тръби, покриващи разстоянието от тоалетната до щранг, тогава трябва да се спазва задължителното правило: наклона на тръбите трябва да бъде 2-3 градуса по цялата дължина. Това е приблизително 3-4 мм на метър тръба. Ако вземете по-голям ъгъл, тогава водата, която тече надолу по тръбата, ще създаде шум. При по-малък наклон няма да има достатъчно гравитационен поток. Ако се използва гъвкава гофрирана тръба, тя също трябва да бъде фиксирана по цялата й дължина, така че дренажът да е равномерен и под ъгъл.

Връзка към щранг за тръби от PVC

В този случай всичко е изключително просто. Купува се специален адаптер, който от една страна има обичайната секция за канализационни тръби от 100 или 110 мм, от друга, по-широк участък за поставяне на тоалетна тръба в нея. Герметичността на ставите се осигурява от гумени пръстени. Ако в случай на свръзка на щранг е просто пръстен, поставен в специален канал в тръбата, тогава от страната на свързването на тоалетната чиния се използва специален гумен маншет с два, три наклонени уплътнителни пръстена.