Logo decormyyhome.com

Помпа за напояване на варела - Помощник на парцела

Помпа за напояване на варела - Помощник на парцела
Помпа за напояване на варела - Помощник на парцела

Съдържание:

Anonim

Помпата за напояване на цевта не може да се нарече луксозен градинар. По-скоро е необходимо средство за намаляване на времето и усилията, изразходвани за поливане на обекта. Въпреки че мнозина все още продължават да използват класически поливни кутии и кофи, но все пак това вече е миналото.

Image

За правилния избор на помпа за напояване е необходимо да вземете предвид редица условия, с които трябва да се сблъскате в летните градини. Те включват наличието на електричество и стабилността на нейното снабдяване, вида на резервоара, от който трябва да се черпи вода за напояване, площта, която трябва да се напоява с вода. Дъждовната вода, събрана в бъчва, е идеално средство за напояване. Ако планирате да напоите градината с вода от кладенеца, първо трябва да я изпомпате в резервоара, така че да се затопли до температурата на въздуха.

По своята функционалност всички помпи могат да бъдат разделени на две групи - механични, задвижвани от физическата сила на човек, и електрически. В случай, че електричеството ви все още не е доставено в лятната вила или има прекъсвания и други трудности, препоръчително е да използвате механична помпа. Предлагат се в различни версии: ротационен, диафрагмен, бутален, с инжектиране на налягане в цевта и без нея.

Механични помпи

Механичната помпа за налягане е неудобна за лятно поливане. Използва се главно в промишлеността и за изпомпване на вода от бутилки. За градина е по-подходяща ротационна или бутална помпа, която може да изпомпва вода от открити резервоари и резервоари. Максималната дълбочина, с която механична помпа може да изпомпва вода, варира от 7-10 м. Основният недостатък на използването на такова устройство е, че са необходими двама души за поливане на градината, единият от които изпомпва вода, а вторият се занимава с директно поливане.