Logo decormyyhome.com

Къде да подарите ненужни дрехи

Къде да подарите ненужни дрехи
Къде да подарите ненужни дрехи

Видео: Продайте на Remix: най-лесният начин да се разделите с ненужните си дрехи 2024, Август

Видео: Продайте на Remix: най-лесният начин да се разделите с ненужните си дрехи 2024, Август
Anonim

Понякога се случва, че в къщата има твърде много добри дрехи, които всъщност не искате да носите. За да не се събират прах в гардероба в продължение на няколко сезона, можете да ги дадете на други хора, които имат реална нужда от тях.

Image

Инструкция за употреба

1

Има много начини да се отървете от ненужните дрехи. Например, можете да публикувате съобщение на сайт, който приема безплатни реклами. На такива ресурси има раздел, наречен „Подарете подаръка”, в който можете да намерите абсолютно всичко, дори хладилници и пиано. Подобно съобщение може да бъде дадено във вестника, но това може да не е много удобен вариант, тъй като ще трябва да оставите телефона за комуникация.

2

На пръв поглед може да изглежда, че ненужните дрехи ще бъдат посрещнати в сиропиталищата, но ситуацията е различна навсякъде. В повечето случаи финансовото положение позволява на служителите от домове за сираци да купуват дрехи за своите ученици. Въпреки това, понякога ненужните дрехи могат да бъдат полезни за ученици от домове за сираци, които вече са навлезли в зряла възраст, а понякога не могат да си позволят да купуват неща за малки деца и бебета. Ето защо е най-добре първо да се обадите в институцията и да изясните дали децата се нуждаят от стари дрехи или не.

3

Дрехи в добро състояние могат да се вземат и в невропсихиатричните интернати и пансиони, в които живеят ветерани. Преди това е най-добре да се обадите на тези институции и да изясните от какво точно се нуждаят, тъй като някои от тях дори се нуждаят от спално бельо, да не говорим за дрехи.

4

Ненужните неща винаги могат да бъдат отнесени в храма, слугите му ще намерят употребата на облеклото. В някои градове църквите са отворили специални благотворителни складове, които приемат не само дрехи, но и предмети от бита: легла, колички, одеяла и възглавници.

5

В Русия има голям брой средства, които осигуряват всякаква помощ на хората в затвора. Ненужните дрехи също могат да бъдат предадени там, но те приемат предимно само дрехи с тъмен цвят, които могат да се носят в колонии.

6

Не трябва да забравяме за благотворителни фондации, които целенасочено събират стари и ненужни дрехи, за да окажат цялата възможна помощ на възрастни хора, многодетни семейства и бежанци. Такива организации приемат не само дрехи, но и други неща - книги, обувки, домакински уреди и т.н.