Logo decormyyhome.com

Как да запечатате палто от овча кожа

Как да запечатате палто от овча кожа
Как да запечатате палто от овча кожа

Видео: Направи сам декор за стая! 10 идеи за самостоятелно преобразяване на стаите за тийнейджъри! 2024, Юли

Видео: Направи сам декор за стая! 10 идеи за самостоятелно преобразяване на стаите за тийнейджъри! 2024, Юли
Anonim

Палта от овча кожа са чудесна алтернатива на кожено палто. Те са красиви, универсални и практични. Можете спокойно да ги парадирате при силни студове и през зимното размразяване. Качествената козина от овча кожа е в състояние да служи вярно на своя собственик за повече от един сезон. В забързания ни живот обаче има ситуации, които водят до преждевременно увреждане на продукта. Можете случайно да закачите някъде палто от овча кожа и да я разкъсате. Но не губете сърце, защото този досаден надзор е лесно да се поправи у дома.

Image

Ще ви трябва

  • -лепете "момент";

  • - течна кожа;

  • - лепяща лента;

  • - клечки за зъби;

  • - ножица;

  • - парче велур;

  • - машина за бръснене.

Инструкция за употреба

1

Ако разликата на козината от овча кожа е твърде голяма, по-целесъобразно е да я занесете в специализирано ателие за ремонт. Въпреки това, често кожата на козината от овча кожа се къса от малък ъгъл. Можете сами да се справите с такъв дефект.

2

С помощта на клечка за зъби внимателно подравнете краищата на пролуката помежду си и ги закрепете с парче лепяща лента. За да не оставя следи върху козината от овча кожа, залепете я веднъж на собствената си ръка. Така лентата няма да е твърде лепкава.

3

Завъртете козината от овча кожа отвътре и внимателно отрежете овча кожа в точката на счупване с ножица. Отстранете останалата козина с бръснач с обикновен нож. За съжаление, пластирът вече ще се разнася от грешната страна на палтото ви от овча кожа. Но не бива да се тревожите много за това, защото това няма да бъде видимо за другите.

4

Вземете малко парче велур, по размер той трябва да е малко по-голям от пролуката в палтото от овча кожа. Нанесете лепило върху него. Не използвайте суперклей, тъй като той се втвърдява моментално, когато се прилага. Няма да имате време да коригирате пластира, в допълнение, това лепило след изсъхване става твърдо. Нанесете парче плат с лепило от вътрешната страна на отвора и натиснете здраво. Изчакайте лепилото да се настрои.

5

Отлепете лепящата лента от предната страна на отвора, направете това с изключителна точност. За удобство на нанасяне на лепило, пуснете го върху картон. Издърпайте малко краищата на дупката и използвайте малко клечка за зъби, за да залепите малко лепило върху тях. Натиснете празнината. Остатъчното лепило трябва да се отстрани веднага от повърхността на козината от овча кожа. Сега остава само да изчакаме, докато лепилото напълно изсъхне.

Обърнете внимание

Ако празнината след ремонта е твърде поразителна, опитайте да я тонирате със специална боя.

Полезни съвети

Като основа можете да използвате не само парче велур, но и обикновена тъкан. Само тя не трябва да е много гъста. Вместо лепило „Момент”, можете да използвате специално лепило за кожени изделия.