Logo decormyyhome.com

Как да съхранявате демисезонни обувки през зимата?

Как да съхранявате демисезонни обувки през зимата?
Как да съхранявате демисезонни обувки през зимата?

Съдържание:

Видео: 10 Cheaty Closet Tricks for a New Home Owner 2024, Юли

Видео: 10 Cheaty Closet Tricks for a New Home Owner 2024, Юли
Anonim

За да поддържате любимите си демисезонни ботуши, обувки и обувки почистени през зимата, след съхранение, да имат презентабелен външен вид и биха могли да служат повече от една година, трябва да се придържате към основните правила и условия за съхранение на обувки извън сезона.

Image

Най-доброто запазване на демисезонните обувки през зимата ще бъде осигурено от наличието на специално оборудвана гардеробна стая с отделни шкафове за обувки и рафтове. Но ако условията на живот не позволяват да се отдели отделно помещение за поставяне на гардероба, към въпроса за съхраняването на обувките трябва да се подхожда със специално внимание и трябва да се предприемат редица мерки, за да се гарантира дългия му експлоатационен живот.

Подготовка на обувки

Процесът на предварителна подготовка за зимно съхранение на демисезонни обувки, изработени от кожа и кожа, се свежда до почистването му от замърсявания и прах с влажна гъба и мек сапунен разтвор. Силно замърсените зони могат леко да се разтриват с мека четка. Обувките, които имат бижута с пайети и мъниста, се избърсват с мека кърпа с допълнителна грижа.

Ако е необходимо да се поправят токчета, подметки, ципове, по-добре е да не го отлагате до следващия сезон, а да го направите преди обувките да бъдат поставени за съхранение. Техните продукти от велур и набук са леко навлажнени със специализирани спрейове и след това се почистват с мека гумена четка. Важно е да запомните, че те не понасят прекомерна влага и водата може да остави грозни петна по повърхността на велур. Обувките, които имат неприятна миризма, могат да се напръскат вътре със специален дезодорант или да се избършат със слаб разтвор на калиев перманганат, водороден прекис или оцет.

Външна подготовка за обувки

Измитите и добре изсушени обувки се третират с крем за обувки, глицерин или рициново масло. Маслото няма да позволи на подметката да изсъхне, ще предпази кожата и лакираната повърхност от напукване. Петната върху велурните обувки се отстраняват с гумка, а велурът, който е нараснал над велура, се държи над парата, за да възстанови привлекателния си вид. Леките обувки се избърсват с тампон, потопен в мляко, и след изсъхване се търкат с безцветен крем.