Logo decormyyhome.com

От какво да направя гараж

От какво да направя гараж
От какво да направя гараж

Съдържание:

Видео: как да си направя гараж в Scrap Mechanic 2024, Юли

Видео: как да си направя гараж в Scrap Mechanic 2024, Юли
Anonim

Има няколко вида материали, от които можете да направите гараж. Тази сграда може да бъде както капитална, така и временна. Най-евтиният гараж е от велпапе. От подходящ дървен материал можете да изградите и топъл и бюджетен дизайн.

Image

Гаражът е съществена сграда за собствениците на автомобили. Ако възникна въпросът: какво да направите от него, тогава трябва да го направите сами, без помощта на наети работници и специална строителна техника. В този случай е най-добре да издигнете плитка лента или фундамент на колоната. А стените и покривът могат да бъдат направени от велпапе, ламарина, тухла или дървен материал. Най-лесният начин е да направите гараж от профилиран метален профил (велпапе) сами.

Какво ще е необходимо за изграждането на гараж от велпапе?

Не е по-нисък по сила, влагоустойчивост, издръжливост на метален сайдинг и метални плочки, профилираният лист има по-ниска цена. Това го прави най-привлекателният материал за изграждане на гараж. Но един професионален лист е незаменим: ще ви трябва метални ъгли или канал за монтиране на рамката, към която ще бъдат прикрепени металните профилни листове. Освен това ще се изисква изолация, в противен случай автомобилът ще трябва редовно да се отоплява в студения сезон.

Като топлоизолатор можете да използвате лист пяна с дебелина 5-10 см или стъклена вата на рула и плочи. Може да бъде заменен с всякакъв друг материал на основата на фибри: минерална вата, каменна вата, базалт. Но най-бюджетният вариант е стъклената вата. Вътрешната облицовка на гаража може да бъде изработена от гипсокартон, влагоустойчив шперплат с дебелина 8-10 мм, OSB дъски с дебелина 8-9 мм, панели с език и канали. Ако е необходимо, можете да покриете вътрешните стени с всякакъв довършителен материал: пластмасови панели, облицовка, изкуствен камък.

Гаражът от велпапе е изгоден в това, че поради водоустойчивостта на този материал не се изисква външна декорация на стени. Ако климатът в района на пребиваване е топъл, разходите за изолация и вътрешна украса ще бъдат минимални. Покривът на такъв гараж е изграден като стени. Подът може да бъде направен непавиран с глинен замък или да се излее бетонна замазка. Във втория случай могат да се използват саморазливни смеси, което значително ще намали сложността на работата и ще ги ускори.