Logo decormyyhome.com

Как да направите тесто за доджи

Как да направите тесто за доджи
Как да направите тесто за доджи

Съдържание:

Видео: Doja Cat - Boss B*tch (from Birds of Prey: The Album) (Official Music Video) 2024, Юли

Видео: Doja Cat - Boss B*tch (from Birds of Prey: The Album) (Official Music Video) 2024, Юли
Anonim

Ароматните пайове от фурната ще съберат цялото семейство около масата. Няма нищо по-хубаво от пиенето на чай или кафе с любими хора, като в същото време се наслаждавате на кифлички или пайове от тесто с мая с най-различни пълнежи.

Image

Класическо тесто с мая

Това тесто се използва най-често за приготвяне на пайове и рулца. Омесете го във вода или мляко. Количеството течност зависи от консистенцията на тестото. В зависимост от рецептата, в тестото се добавят яйца, масло, захар и други продукти. Основният компонент на този тест, в допълнение към брашното, е мая. Това тесто може да бъде сладко, сладко или пикантно.

Тестото се приготвя по два начина - несдвоено и несдвоено.

съставки:

  • 0, 5 л вода или мляко;

  • 25-30 г мая;

  • 1 супена лъжица захар;

  • 1 ч.л. сол;

  • 50 г маргарин или мазнина;

  • 900 г брашно.

Готвене по начин без пара:

Загрейте течността до температура 28-30 градуса. Разтворете маята, добавете захарта, солта, мазнините и яйцата. Разбъркайте добре. Постепенно въведете брашното в сместа и месете, докато тестото започне да изостава от стените на купата.

Покрийте купата с тестото с чиста кърпа и поставете на топло място за 30-40 минути. Когато тестото започне да се вдига, прегърнете го. Повторете процедурата 2-3 пъти.

Непрозрачно готвене:

Загрейте течността до температура от 30 градуса. Разтворете маята. Въведете половината брашно, като бъркате непрекъснато. Покрийте с чиста кърпа, поставете на топло място за ферментация.

Когато тестото започне да пада, добавете останалото брашно, добавете захарта, солта, яйцата и мазнината, омесете, докато тестото започне да изостава от стените на купата. Покрийте с кърпа и поставете на топло място. Омесете тестото 2-3 пъти.

Бързо тесто с мая

Когато приготвяте тестото с мая, изобщо не е необходимо да изчакате 40-60 минути, докато втаса. Има рецепти за бързо тесто с мая, от които можете да печете пайове веднага след готвене.

съставки:

  • 0, 5 л вода;

  • 4 супени лъжици растително масло;

  • 50 г мая;

  • 2 с.л. гранулирана захар;

  • ¼ ч.л. сол;

  • 4 супени лъжици. брашно.

Получаване:

Сварете водата. Добавете към него олио, захар.

За сладки питки е разрешено увеличаване на количеството гранулирана захар до 0, 5 чаши. Също така за пайове с чубрица пълнеж, можете да увеличите количеството сол на вкус.

Получената течност се охлажда до температура 28-30 градуса. Разтворете в него мая. Брашното се въвежда постепенно, ако е необходимо, количеството брашно може да се увеличи или намали. Омесете добре тестото, така че да изостава зад стените на съдовете. Пайовете могат да бъдат оформени и изпечени веднага. При оформянето на продуктите трябва да се отбележи, че техният обем ще се увеличи с 2-2, 5 пъти.

Слоено тесто за мая

съставки:

1 кг класическо тесто с мая; 500 г олио.