Logo decormyyhome.com

Как да мием кола от тополови пъпки

Как да мием кола от тополови пъпки
Как да мием кола от тополови пъпки

Съдържание:

Видео: Как се правят декорации за коледни елхи 2024, Юли

Видео: Как се правят декорации за коледни елхи 2024, Юли
Anonim

Докато колата ви е на двора, лепкавите тополови пъпки имат време да паднат на повърхността й. Жълтите лепкави следи от бъбреците не са толкова лесни за елиминиране, но е възможно, ако използвате специални продукти за това.

Image

С началото на пролетта много собственици на автомобили започват да се притесняват. И не напразно, защото точно по това време на годината идва такъв проблем като падането на тополови пъпки. Защо този природен феномен е толкова страшен? Всъщност пъпките на топола съдържат катран, който реагира химически с външното покритие на автомобила.

Чести проблеми с тополните пъпки

Ако проблеми като мръсотия, прах и птичи изхвърляния могат да бъдат решени с влажна кърпа, тогава премахването на жълтите петна от пъпките на дърветата не е толкова лесно. И в условията на ограничено паркомясто този проблем не може да бъде избегнат.

Ако колата ви е тъмна, тогава петната няма да са толкова забележими. Ако обаче автомобилът е лек, гадните следи от бъбреците очевидно ще привлекат вниманието. Професионалните автомивки обикновено препоръчват елиминирането на такива прояви възможно най-бързо, тъй като свежите следи могат да бъдат премахнати, но трудно, но по-зрели последствия са почти невъзможни.

Разбира се, можете да се обърнете към професионалисти, те могат да се справят лесно с тази задача за определена сума, защото имат специално оборудване и инструменти за това. Но най-добрият и лесен начин да се отървете от петна със собствените си ръце, освен това, с най-ниска цена.